Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kutt aubergine i terninger, og sjalottløk i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek aubergine og sjalottløk sammen med soyasaus, oregano, karri, paprikapulver, spisskummen og pepper. Stek til auberginen blir myk. Rør inn hvitløk, chili og tomatpuré og stek i ytterligere noen minutter.
Rør inn hakkede tomater og rødvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
Legg blomkål i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til blomkålen er myk. Hell av kokevannet, tilsett noen spiseskjeer olivenolje og lag en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.
Smør bunnen av en ildfast form med blomkålpuré. Legg aubergineblandingen over og avslutt med revet ost.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.