Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo auberginegrateng

Lavkarbo auberginegrateng - vegetar

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Soya
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 421kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g blomkål evt. sellerirot
  • 300 g aubergine (1 aubergine veier ca. 300 g)
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje (pluss noen ss til puréen)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss tørket oregano
  • 1,5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • Salt
  • Muskat
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kutt aubergine i terninger, og sjalottløk i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek aubergine og sjalottløk sammen med soyasaus, oregano, karri, paprikapulver, spisskummen og pepper. Stek til auberginen blir myk. Rør inn hvitløk, chili og tomatpuré og stek i ytterligere noen minutter.
  • Rør inn hakkede tomater og rødvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Legg blomkål i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til blomkålen er myk. Hell av kokevannet, tilsett noen spiseskjeer olivenolje og lag en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Smør bunnen av en ildfast form med blomkålpuré. Legg aubergineblandingen over og avslutt med revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.

Næringsinnhold

Kalorier: 421kcal | Karbohydrater: 10.4g | Protein: 14g | Fett: 33g