Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllinglår med kremet blomkålris

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLINGLÅR MED KREMET BLOMKÅLRIS

Allergener: Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 1 porsjon
Kalorier: 597kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 krydret kyllinglår
  • 0.5 stk. blomkål (varier mengden etter størrelsen på blomkålen)
  • Meierismør eller olje til steking
  • Salt
  • 50 gram kremost med pepper evt. en annen smak
  • 2 ss finhakket fersk kruspersille
  • Salatmiks
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Oliven

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Legg kyllingfileten i en ildfast form eller på et bakebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Sjekk steketid på pakken du har kjøpt.
  • Rasp blomkålen til blomkålris. Bruk enten rivjern, kniv eller foodprosessor.
  • Stek blomkålrisen i en stekepanne med olje eller smør. Krydres med salt. Stekes i fem minutter før du tilsetter kremost. Bland godt. Vend inn hakket kruspersille rett før servering.
  • Lag salat med de ingrediensene du foretrekker og server salaten til retten.

Næringsinnhold

Kalorier: 597kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 36g | Fett: 43g