Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kreolsk gryte

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KREOLSK GRYTE

Allergener: Ingen
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 502kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 gram strimlet svinekjøtt
  • Olje eller meierismør til steking
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 75 gram champignon (75 gram tilsvarer ca. 1 stor champignon)
  • 75 gram gul paprika (75 gram tilsvarer ca. 1/4 paprika)
  • 200 gram blomkålbuketter (200 gram tilsvarer ca. 1/2 blomkål)
  • 4 stk. minimais
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts karri
  • 1 ts red curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk (evt. fullfett for flere kalorier og mer fett)
  • 1 neve hakket kruspersille til topping

Fremgangsmåte

  • Stek strimlet svinekjøtt i en stekepanne med smør eller olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet til sides når det har fått stekeskorpe.
  • Stek hvitløk og champignon i smør eller olje i samme stekepanne.
  • Legg champignon i en gryte, sammen med de andre grønnsakene og de resterende ingrediensene, unntatt svinekjøttet. Kok opp gryten og kok i fem minutter.
  • Tilsett svinekjøtt og kok i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Strø over hakket kruspersille før servering.

Næringsinnhold

Servering: 1 porsjon | Kalorier: 502kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 39g | Fett: 34g