Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sitronkake

Lavkarbo sitronkake med sitronkrem

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)
Kalorier: 255kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sitronkake

  • 4 egg (str. M/L)
  • 85 g finesse bakesukker
  • 1 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 100 g smeltet meierismør
  • 1 dl kremfløte
  • 35 g pofiber
  • 25 g havrefiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,25 ts vaniljepulver

Sitronkrem

  • 0,5 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 200 g romtemperert kremost naturell
  • 0,5 dl kremfløte
  • 40 g finesse bakesukker evt. sukrin melis

Fremgangsmåte

Sitronkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut all saften. Rør sitronskall og sitronsaft inn i eggedosisen.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 30 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til myk krem.
  • Smak deg frem til rett mengde søtning. Søtningen vil knase litt i kremen med en gang, men vil smelte i kremen etter kort tid.
  • Smør sitronkrem på kaken og dryss over litt ekstra sitronskall etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2.1g | Protein: 5g | Fett: 22g