Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Allergener: Fisk, Skalldyr, Soya
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 441kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 200 g blomkålris
  • 100 g baconterninger
  • Meierismør eller olje til steking
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts fish sauce (kan utelates)
  • 150 g pillede reker
  • Pepper
  • 1 neve fersk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og chili. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Rasp blomkål til blomkålris dersom du ikke har kjøpt ferdig raspet blomkål.
  • Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek rødløk og bacon i ca. fem min. Tilsett hvitløk, chili, paprika, blomkålris, soyasaus, sitronsaft og fish sauce, og stek i ytterligere fem minutter.
  • Rør inn reker og stek til de er gjennomvarm. Smak til med pepper.
  • Dryss over finhakket kruspersille før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 441kcal | Karbohydrater: 6.4g | Protein: 27g | Fett: 33g