Tid: 1 time time 30 minutter minutter
Porsjoner: 1 julebrød (ett julebrød gir ca. 15 skiver)
Kalorier: 127kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 300 gram creme fraiche
- 1 dl kremfløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
- 3 egg
- 25 gram finesse bakesukker
- 110-120 gram havrefiber
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- 3 ss fiberhusk (psyllium)
- 0.5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ts kanel (kan utelates)
- 1 krm malt nellik (kan utelates)
- 1 krm malt muskat (kan utelates)
- 8-10 gram frysetørkede bringebær
- Pensle med pisket egg
Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. Knus frysetørkede bringebær før du blander dette inn i deigen.
Deigen skal være så fast at du kan forme den til et brød med hendene, men forsøkt å ha den litt klissete. Jo fuktigere deigen er jo mer hever det i ovnen.
Form deigen til et brød og bruk gjerne engangshansker eller fukt hendene med vann for å gjøre jobbe enklere.
Legg brødet på et bakepapirkledd bakebrett og pensle med pisket egg.
Har du god tid kan brødet heve i 30-60 minutter på en lun plass. Brødet hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 55 minutter.
Kalorier: 127kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 2.5g | Fett: 9.7g