Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo julebrød

Lavkarbo julebrød

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 julebrød (ett julebrød gir ca. 15 skiver)
Kalorier: 127kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl kremfløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
  • 3 egg
  • 25 gram finesse bakesukker
  • 110-120 gram havrefiber
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss fiberhusk (psyllium)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts kanel (kan utelates)
  • 1 krm malt nellik (kan utelates)
  • 1 krm malt muskat (kan utelates)
  • 8-10 gram frysetørkede bringebær
  • Pensle med pisket egg

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. Knus frysetørkede bringebær før du blander dette inn i deigen.
  • Deigen skal være så fast at du kan forme den til et brød med hendene, men forsøkt å ha den litt klissete. Jo fuktigere deigen er jo mer hever det i ovnen.
  • Form deigen til et brød og bruk gjerne engangshansker eller fukt hendene med vann for å gjøre jobbe enklere.
    Lavkarbo julebrød
  • Legg brødet på et bakepapirkledd bakebrett og pensle med pisket egg.
  • Har du god tid kan brødet heve i 30-60 minutter på en lun plass. Brødet hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 55 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 127kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 2.5g | Fett: 9.7g