Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo panna cotta uten melkeprodukter

Lavkarbo panna cotta uten melk

Allergener: Soya
Tid: 3 timer
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 243kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Lavkarbo panna cotta

  • 2 gelatinplater
  • 2,5 dl plantefløte (for eks. soyafløte eller mandelfløte)
  • 0,5 stk. sitron (sitronskall og saften)
  • 4 ss finesse bakesukker
  • 1 klype vaniljepulver

Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Lavkarbo panna cotta

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ti minutter.
  • Vask sitronen, rasp av sitronskall og press ut saften.
  • Varm plantefløte, sitronskall, sitronsaft, finesse bakesukker og vaniljepulver i en kjele. Varmes til kokepunktet.
  • Klem ut vann fra gelatinplatene og tilsett i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Hell røren i serveringsglass og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.

Bringebærsaus

  • Varm bær og finesse bakesukker i en kjele. Press bærene gjennom et dørslag slik at du får en saus uten frø.
  • Hell røren over panna cottaen når den har stivnet.

Næringsinnhold

Kalorier: 243kcal | Karbohydrater: 3.9g | Protein: 5.4g | Fett: 18g