Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kremet squashspaghetti med pølse. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo kremet squashspaghetti med pølse

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 799kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 350 g pølse
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 champignon
  • 1 ss meierismør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 squash
  • 25 g revet parmesan
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Smørstekte aspargesbønner

  • 1 ss meierismør
  • 150 g aspargesbønner
  • Muskat

Fremgangsmåte

  • Hakk pølsen i skiver og deretter i båter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt champignon i to og deretter i tynne skiver.
  • Varm smør i en stekepanne til medium varme. Stek sjalottløk i 5 minutter. Tilsett hvitløk og champignon, og stek videre til soppen faller sammen.
  • Hell over kremfløte, kyllingfond og hvithvinseddik, kok opp. Tilsett pølsebitene og la koke i minimum 20 minutter, til sausen tykner.
  • Vask squashen. Bruk en spiralkutter/spiralizer til å lage spaghetti. Bruk eventuelt en ostehøvel og skjær skiver før du deler skivene i strimler med en kniv.
  • Rør squashspaghetti og parmesan inn i sausen. Hold gjerne igjen litt parmesan til topping. Smak til med salt og pepper.

Smørstekte aspargesbønner

  • Stek aspargesbønner i en stekepanne med smør på medium varme. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Server stekte aspargesbønner til retten. Topp med finhakket kruspersille.

Næringsinnhold

Kalorier: 799kcal | Karbohydrater: 13,4g | Protein: 28g | Fett: 69g