Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo snickers ostekake

Lavkarbo Snickers-ostekake

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 4 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 501kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

Ostekrem

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stivpisk eggehvite og søtning.
  • Mal peanøttene i en foodprosessor til fint mel og grovhakk sjokoladen med en kniv. Vend peanøttmel og hakket sjokolade inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel massen jevnt i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 17 min.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Pisk kremfløte til litt rennende krem. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt gelatinplatene. Pisk til jevn røre.
  • Hell ut vannet fra skålen med gelatinplatene. Rør inn noen spiseskjeer kokt vann, slik at gelatinet smelter. Hell smeltet gelatin i en tynn stråle i ostekremen mens du pisker.
  • Dersom nøttebunnen har krympet i ovnen og ikke ligger helt i kant med kakeformen kan du presse bunnen litt inn mot kanten. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Sjokoladeganache

  • Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn hakket sjokolade. Sett til avkjøling i noen timer, frem til sjokoladekremen er fast.
  • Du kan enten helle flytende sjokoladeganache over ostekremen i formen og sette tilbake i kjøleskap eller la ganachen bli fast før du sprøyte den i rosetter over kaken.

Næringsinnhold

Servering: 1 kakestykke | Kalorier: 501kcal | Karbohydrater: 6.2g | Protein: 13.3g | Fett: 42.3g