Gå tilbake
+ porsjoner
Ingefærshot

HJEMMELAGET INGEFÆRSHOT

Allergener: Ingen
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 liter
Kalorier:
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 gram ingefær
  • 1 liter vann
  • 2 sitroner
  • 1 lime
  • 2 ss sukrinmelis evt. en annen søtning eller uten søtning

Fremgangsmåte

  • Fjern skallet på ingefæren. Dette gjør du enkelt ved å skrape lett på skallet med en smørkniv eller en skje. Skjær roten i små biter. Jo mindre bitene er jo sterkere blir drikken.
  • Kok opp vann. Skru ned temperaturen og legg i ingefær. La dette trekke i vannet i 30-60 minutter. Jo lengre den står på varmen jo sterkere blir den.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og tilsett sitronsaft, limesaft og søtning før du siler drikken gjennom et reint kjøkkenhåndkle eller et dørslag.
  • Hell over på en eller flere reine flasker og oppbevar i kjøleskap, eller frys ned i isbitterninger.
  • Drikk én shot hver morgen.