Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gratinert plukkfisk

Lavkarbo gratinert plukkfisk med bacon

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri
Tid: 50 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 671kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • 700 g sellerirot eller blomkål evt. 50/50
  • 6 sjalottløk
  • 0,5 purre
  • 40 g meierismør (til grønnsaksmosen)
  • 200 g kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • 125 g revet ost
  • Frisk gressløk eller kruspersille
  • 200 g baconterninger

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann, i ca. 10 min, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen.
  • Rens sellerirot og evt. blomkål og skjær i terninger. Legg over i kjelen med fiskekraft og kok opp. La koke i ca. 10 min, til grønnsakene er myk.
  • Finhakk sjalottløk og purre.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk frem til løken blir myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og stek bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra grønnsakene. Tilsett smør, kremost, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré. Rør inn fisk og løk, og bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Hell blandinger i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
  • Server med stekt bacon. Strø gjerne over hakket gressløk eller kruspersille før servering for ekstra god smak.

Næringsinnhold

Kalorier: 671kcal | Karbohydrater: 7.9g | Protein: 45g | Fett: 49g