Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann, i ca. 10 min, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen.
Rens sellerirot og evt. blomkål og skjær i terninger. Legg over i kjelen med fiskekraft og kok opp. La koke i ca. 10 min, til grønnsakene er myk.
Finhakk sjalottløk og purre.
Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk frem til løken blir myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og stek bacon i den samme stekepannen.
Hell av kokevannet fra grønnsakene. Tilsett smør, kremost, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré. Rør inn fisk og løk, og bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
Hell blandinger i en ildfast form og strø over revet ost.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
Server med stekt bacon. Strø gjerne over hakket gressløk eller kruspersille før servering for ekstra god smak.