Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo grønn aspargessuppe

Lavkarbo aspargessuppe

Allergener: Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 628kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g fersk asparges (hvit eller grønn)
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 4 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 klype chilipulver (evt. kajennepepper)
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skjær av bunnen på aspargesen og kast bunnen. Skjær av toppen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5–8 min, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Kutt resten av stilken i mindre biter.
  • Finhakk sjalottløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. fem minutter.
  • Tilsett asparges, kremfløte, kraft, sitronsaft og chilipulver. Kok opp og la putre til aspargesen er mør, ca. 10 min.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Server med aspargestoppene du har kokt mør og finhakket kruspersille.

Næringsinnhold

Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 11g | Fett: 60g