
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo hvit aspargessuppe med fyldig konsistens
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo aspargessuppe er en perfekt suppe å lage i en hektisk hverdag. Retten lages på bare noen minutter og resultatet er skikkelig deilig. Er du ute etter å spise både lavkarbo og vegetarisk, da er denne suppen en fin rett for deg. Du bestemmer selv om du vil bruke grønnsaksfond eller kyllingfond i suppen.
Asparges er en super grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold da den inneholder bare 2 gram karbohydrater per 100 gram. Totalt innhold av karbohydrater i denne suppen er derfor veldig lavt.
Ønsker du en lavkarbo vegetarsuppe som også er laktosefri kan du bytte fløte med fullfett kokosmelk.
Liker du best å spise suppe sammen med et digg brød, da har vi mange gode lavkarbo brødoppskrifter til deg. For eksempel lavkarbo loff, lavkarbo lyse middagsrundstykker, lavkarbo proteinrundstykker eller lavkarbo olivenbrød. Du finner alle våre brødoppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ASPARGESSUPPE
Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 ss meierismør eller ghee
- 350 gram fersk asparges hvit eller grønn (evt. hermetisk asparges)
- 3 sjalottløk finhakket
- 2 dl vann
- 1.5 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 klype chiliflak eller litt kajennepepper
- 2 dl fløte
- Frisk kruspersille
- Evt. bacon og parmesan til servering
Fremgangsmåte
- Bruker du hermetisk asparges trenger du ikke å koke aspargesen mør, da den allerede er spiseklar. Følg oppskriften som anvist men la være å koke aspargesen i 10 min.
- Skjær av toppen av aspargesen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5 – 8 minutter, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Bruker du hermetisk asparges skal ikke toppen kokes. Den legges kald i den varme suppen rett før servering.
- Skjær av bunnen på aspargesen og kast denne, før du kutter stilken i små biter.
- Smelt smør i en kjele og fres finhakket sjalottløk og kuttet asparges. Freses i fem minutter før du heller over vann, fond, chili, salt og pepper. Kok opp og la koke under lokk i 10 minutter, frem til aspargesen er mør.
- Bruk en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri suppe. Tilsett fløten og gi suppen et raskt oppkok. Severes i en skål med aspargestopper som garnityr. Strø gjerne over kruspersille.
- Server gjerne lavkarbo aspargessuppe med lavkarbo loff eller lavkarbo lyse middagsrundstykker.
Kjempegod suppe! Rask å lage! 👍
Litt små porsjoner? Litt parmesan og godt stekt bacon på toppen gjør susen
Hei Lars,
Kanskje det er lurt å øke mengden litt for sulte folk 😀 Ikke alltid så lett å beregne presist. Men mer er alltid bedre enn for lite.
Helt enig, bacon og parmesan gjør susen! Vi har kategorisert suppen som vegetar, men skriver inn en kommentar i oppskriften med dine tips!
Ha en fin dag,
Hilsen Stina
Utrolig god suppe!