Lavkarbo aspargessuppe





Lavkarbo hvit aspargessuppe med fyldig konsistens

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo aspargessuppe er en god suppe å lage i en hektisk hverdag. Retten lages på bare noen minutter og resultatet er en fyldig suppe. Er du ute etter å spise både lavkarbo og vegetarisk, bytter du kyllingkraft med grønnsakskraft.

Asparges er en fin grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold da den inneholder bare 2 gram karbohydrater per 100 gram. Totalt innhold av karbohydrater i denne suppen er derfor lavt.

Du kan fint bytte kremfløte med fullfett kokosmelk for melkefri suppe.

Liker du best å spise suppe sammen med et digg brød, da har vi mange gode lavkarbo brødoppskrifter til deg. For eksempel lavkarbo loff, lavkarbo lyse middagsrundstykker, lavkarbo proteinrundstykker eller lavkarbo olivenbrød. Du finner alle våre brødoppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo grønn aspargessuppe

Lavkarbo aspargessuppe

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 11g | Fett: 60g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g fersk asparges (hvit eller grønn)
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 4 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 klype chilipulver (evt. kajennepepper)
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skjær av bunnen på aspargesen og kast bunnen. Skjær av toppen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5–8 min, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Kutt resten av stilken i mindre biter.
  • Finhakk sjalottløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. fem minutter.
  • Tilsett asparges, kremfløte, kraft, sitronsaft og chilipulver. Kok opp og la putre til aspargesen er mør, ca. 10 min.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Server med aspargestoppene du har kokt mør og finhakket kruspersille.

Viser 4 kommentarer
  • Rita Saetran
    Svar

    5 stjerner
    Kjempegod suppe! Rask å lage! 👍

  • Lars S
    Svar

    Litt små porsjoner? Litt parmesan og godt stekt bacon på toppen gjør susen

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Lars,
      Kanskje det er lurt å øke mengden litt for sulte folk 😀 Ikke alltid så lett å beregne presist. Men mer er alltid bedre enn for lite.
      Helt enig, bacon og parmesan gjør susen! Vi har kategorisert suppen som vegetar, men skriver inn en kommentar i oppskriften med dine tips!
      Ha en fin dag,
      Hilsen Stina

  • Oddny
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig god suppe!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search