Gå tilbake
+ porsjoner
Torsk med bacon og sellerirotpuré

Lavkarbo torsk med bacon og sellerirotpuré med kapers

Allergener: Fisk, Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 535kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 stk. torskefilet
  • Salt
  • 100 gram baconterninger
  • 10 gram meierismør
  • 100 gram brokkoli

Sellerirotpuré

  • 400 gram sellerirot
  • 3 sjalottløk
  • 40 gram meierismør
  • 2 ss avrent kapers
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket fersk dill eller tørket dill
  • 2 krm muskatnøtt
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Trekk torsken i saltet vann i ca. 8 minutter.
  • Sprøstek bacon i en stekepanne med meierismør.
  • Skjær brokkolien i buketter og trekk i vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og strø over salt.

Sellerirotpuré

  • Skrell selleriroten og del den i terninger. Skrell sjalottløk og del den i skiver. Kok sellerirot og sjalottløk i en kjele med vann i ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland inn kapers, sitronsaft, dill, muskat, salt og pepper.
  • Server torsk med sellerirotpuré, sprøstekt bacon og dampet brokkoli.

Næringsinnhold

Kalorier: 535kcal | Karbohydrater: 7.5g | Protein: 37g | Fett: 38g