Lavkarbo torsk med bacon og sellerirotpuré med kapers
Allergener: Fisk, Melk, Selleri
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 535kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 2 stk. torskefilet
- Salt
- 100 g baconterninger
- 10 g meierismør
- 100 g brokkoli
Sellerirotpuré
- 400 g sellerirot
- 3 sjalottløk
- 40 g meierismør
- 2 ss avrent kapers
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket fersk dill eller tørket dill
- 2 krm muskatnøtt
- Salt og pepper
Trekk torsken i saltet vann i ca. 8 minutter.
Sprøstek bacon i en stekepanne med meierismør.
Skjær brokkolien i buketter og trekk i vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og strø over salt.
Sellerirotpuré
Skrell selleriroten og del den i terninger. Skrell sjalottløk og del den i skiver. Kok sellerirot og sjalottløk i en kjele med vann i ca. 10 minutter.
Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
Bland inn kapers, sitronsaft, dill, muskat, salt og pepper.
Server torsk med sellerirotpuré, sprøstekt bacon og dampet brokkoli.
Kalorier: 535kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 37g | Fett: 38g