Lavkarbo torsk med bacon og sellerirotpuré med kapers

Ja takk, meld meg på (gratis)

Torsk med smaksrik sellerirotpuré og sprøstekt bacon

Torsk er en mild fiskesort som passer fint i et lavkarbo kosthold. For å øke fettmengden i retten har vi servert fisken med sprøstekt bacon og sellerirotpuré med meierismør.

Vi har laget en litt annerledes sellerirotpuré med sjalottløk, dill og kapers. Kapers gir virkelig det lille ekstra til pureén. Vil du ha en mer smaksnøytral puré, finner du oppskrift på det her.

Torsk med bacon og sellerirotpuré

Velg gjerne torskeloin dersom du vil ha ekstra god torsk. Loin er den fineste delen av torsken. Du finner den i frysedisken.

Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo fiskeretter, finner du mange oppskrifter her.

Torsk med bacon og sellerirotpuré

Lavkarbo torsk med bacon og sellerirotpuré med kapers

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 min.
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 535kcal | Karbohydrater: 7.5g | Protein: 37g | Fett: 38g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 stk. torskefilet
  • Salt
  • 100 gram baconterninger
  • 10 gram meierismør
  • 100 gram brokkoli

Sellerirotpuré

  • 400 gram sellerirot
  • 3 sjalottløk
  • 40 gram meierismør
  • 2 ss avrent kapers
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket fersk dill eller tørket dill
  • 2 krm muskatnøtt
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Trekk torsken i saltet vann i ca. 8 minutter.
  • Sprøstek bacon i en stekepanne med meierismør.
  • Skjær brokkolien i buketter og trekk i vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og strø over salt.

Sellerirotpuré

  • Skrell selleriroten og del den i terninger. Skrell sjalottløk og del den i skiver. Kok sellerirot og sjalottløk i en kjele med vann i ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland inn kapers, sitronsaft, dill, muskat, salt og pepper.
  • Server torsk med sellerirotpuré, sprøstekt bacon og dampet brokkoli.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search