Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo frokostblanding med eple og kanel

Allergener: Nøtter, Sesamfrø
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 8 porsjoner (1 brett gir ca. 8 porsjoner)
Kalorier: 339kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 100 g valnøtter
  • 75 g gresskarkjerner
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss Lerum eple- og pæresyltetøy uten sukker
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på varmluft på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og pulser et par runder. Du kan eventuelt grovhakke ingrediensene litt med en kniv før de blandes sammen.
  • Fordel blandingen utover et bakebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 10 minutter. Rør rundt og sett tilbake i ovnen. Stek i 5 minutter før du rører igjen og gjenta prosessen 2-3 ganger, frem til frokostblandingen kjennes sprø og tørr ut.
  • Avkjøl helt før du heller på en lukket beholder.

Næringsinnhold

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 11g | Fett: 29g