Lavkarbo frokostblanding

Frokostblanding, eller musli, er en typisk ting man tenker at ikke hører hjemme i ett lavkarbo kosthold. Men tvert imot. Lavkarbo frokostblanding kan du enkelt lage selv. Du kan i grunnen tilsette de nøttene og frøene som du selv ønsker. Dette er jo spesielt fint dersom du har allergi mot spesielle nøtter. Det som også er så flott med denne muslien, er at den er glutenfri.

Lavkarbo musli serveres gjerne med gresk yoghurt, eller som granola på smotthie bowl som du finner oppskrift til her.

Musli er også veldig godt sammen med usukret mandelmelk. Dette er også både laktosefritt og vegansk. Dersom du tilsetter bær eller syltetøy uten sukker får du ett godt måltid som kan nytes enten til frokost, lunsj eller kvelds.

  • Nivå: Medium
  • Tid: 45 min
Ingredienser

Nok til ett brett med frokostblanding

  • 75 g mandler
  • 25 g pistasjnøtter
  • 50 g valnøtter
  • 60 g gresskarkjerne
  • 50 g solsikkekjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 4 ss eple- og pære syltetøy uten sukker (vi brukte Lerum)
  • 1,5 ts økologisk Ceylon kanel (evt. vanlig kanel)
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts Himalaya salt (evt. ordinært salt)
  • 0,5 dl vann
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 175 grader på varmluft.
  2. Grovhakk mandler, pistasjnøtter, valnøtter, gresskarkjerne og solsikkekjerner. Bland dette i en bakebolle sammen med sesamfrø, kanel, kardemomme og salt.
  3. Bland syltetøyet og vannet sammen med det andre. Dersom det er store eple/pærebiter i syltetøyet kan det være lurt å løse klumpene med en stavmikser før du blander det i korn og nøtteblandingen. Du kan også prøve med en gaffel.
  4. Legg ett bakepapir på ett bakebrett og spre blandingen utover brettet.
  5. Stekes på nest nederste rille.
    1. Stek i 10 minutter, og bland godt rundt.
    2. Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
    3. Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
    4. Stek i ytterligere 5 minutter.
  6. Når du nå blander skal muslien kjennes tørr. Dersom den kjennes fuktig kan du fortsette med prosessen over, frem til du syntes den kjennes tørr.
  7. Du kan også legge ett bakepapir over muslien dersom du syntes den blir for brun (for mye stekt), før den tørker. Den vil også tørke litt til når den kommer ut av ovnen og kjølner.
  8. Ta muslien ut av ovnen når den er ferdig. La muslien ligge på bakebrettet til den blir helt kald.
  9. Lavkarbo frokostblanding oppbevares best i en lukket krukke i romtemperatur.
Lavkarbo frokostblanding

Lavkarbo frokostblanding trenger ikke være så vanskelig å lage.

Hjemmelaget musli

Det er både sunt og godt

Og det gir en god start på dagen med masse energi!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search