Lavkarbo frokostblanding

Lakvarbo musli med nøtter og frø, perfekt som topping på chiapudding!

Frokostblanding, eller musli, er en typisk ting man tenker at ikke hører hjemme i ett lavkarbo kosthold. Men tvert imot. Lavkarbo frokostblanding kan du enkelt lage selv.

Du kan i grunnen tilsette de nøttene og frøene som du selv ønsker. Dette er jo spesielt fint dersom du har allergi mot spesielle nøtter. Det som også er så flott med denne muslien, er at den er glutenfri.

Lavkarbo musli serveres gjerne med gresk yoghurt, eller som granola på smotthie bowl som du finner oppskrift til her.

Musli er også veldig godt sammen med usukret mandelmelk. Dette er også både laktosefritt og vegansk. Dersom du tilsetter bær eller syltetøy uten sukker får du ett godt måltid som kan nytes enten til frokost, lunsj eller kvelds.

Lavkarbo frokostblanding

Hjemmelaget musli

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FROKOSTBLANDING / MUSLI

Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 6 porsjoner (1 brett gir ca. 6 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 313kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 10g | Fett: 27g
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 75 g mandler
  • 25 g pistasjnøtter
  • 50 g valnøtter
  • 60 g gresskarkjerne
  • 50 g solsikkekjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 4 ss Lerum eple- og pære syltetøy uten sukker
  • 1,5 ts økologisk Ceylon kanel evt. vanlig kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts Himalaya salt evt. ordinært salt
  • 0,5 dl vann

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  • Grovhakk mandler, pistasjnøtter, valnøtter, gresskarkjerne og solsikkekjerner. Bland dette i en bakebolle sammen med sesamfrø, kanel, kardemomme og salt.
  • Bland syltetøyet og vannet sammen med det andre. Dersom det er store eple/pærebiter i syltetøyet kan det være lurt å løse klumpene med en stavmikser før du blander det i korn og nøtteblandingen.
  • Legg bakepapir på et bakebrett og fordel blandingen utover brettet.
  • Stekes på nest nederste rille.
  • Stek i 10 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Når du nå blander skal muslien kjennes tørr. Dersom den kjennes fuktig kan du fortsette med prosessen over, frem til du syntes den kjennes tørr.
  • Du kan også legge et bakepapir over muslien dersom du syntes den blir svidd, før den tørker. Den vil tørke mer når den kommer ut av ovnen og kjølner.
  • Avkjøl muslien helt før du heller den på en krukke.

Kommentar

Lavkarbo frokostblanding oppbevares best i en lukket krukke i romtemperatur.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search