Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Soya
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 717kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 300 g torsk i terninger
- 0,5 rødløk
- 0,5 paprika
- 5 minimais
- 50 g aspargesbønner
- Olivenolje til steking
- 3 dl kokosmelk (ikke lett)
- 1 dl vann
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss fiskefond
- 0,5 ts fish sauce (kan utelates)
- 1 ts karri
- Salt og pepper
- Frisk koriander og lime til servering
Grønn brokkoliris
- 300 g brokkoli
- 2 ss gresskarkjerner
- Olivenolje
- Salt og pepper
Kutt rødløk i små terninger og paprika i strimler. Kutt minimais i tre deler og aspargesbønner i to eller tre deler.
Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek rødløk og paprika til det blir mykt.
Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus, fiskefond, fish sauce og karri. Kok opp og la putre i ca. 15 minutter uten lokk.
Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet. Rør inn fisk, minimais og aspargesbønner. La trekke til fisken flaker seg, ca. fem minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med koriander og lime etter ønske.
Grønn brokkoliris
Kutt stilken på brokkolien i terninger og pulser til ris i en foodprosessor. Legg risen til side og gjør det samme med brokkolibukettene.
Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne på høy temperatur i et par minutter.
Tilsett olivenolje og brokkoliris og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Kalorier: 717kcal | Karbohydrater: 9,6g | Protein: 42g | Fett: 54g