Lavkarbo fisk i karri

Lavkarbo fisk i karri, servert med brokkoli- og blomkålris!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo fisk i karri er en fiskemiddag med smak av gode krydderkombinasjoner og kokosmelk. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon. Prøv for eksempel med sukkererter, bambusskudd eller bønnespirer.

Denne fiskegryten er både glutenfri og laktosefri. Vi har brukt kokosmelk for å gi sausen en kremet konsistens. Dersom du ikke liker kokosmelk, kan du fint erstatte dette med fløte.

Torsk inneholder 0 gram karbohydrater, i likhet med all annen fisk. Den kan derfor med fordel anvendes i stor stil i ditt lavkarbo kosthold.

Vi syntes det passet godt med torsk i denne retten, men du kan selvsagt bruke en annen fisk. Sei eller laks er andre gode forslag. Prøv gjerne også med scampi eller reker, som vi tror vil gi en helt annen men spennende smaksopplevelse.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo fiskemiddager, som du finner her.

Lavkarbo fisk i karri

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISK I KARRI

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 567.85kcal | Karbohydrater: 7.95g | Protein: 45.6g | Fett: 38.3g
Allergener
Fisk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 400 gram torsk grytebiter
  • Nøytral olje til steking
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 chili finhakket
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 0.5 ts fish sauce
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss fiskefond
  • 0.5 paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 6 mini mais deles i tre
  • 50 gram aspargesbønner
  • salt og pepper
  • Frisk koriander til servering
  • Limebåter til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en kjele og surr rødløk til den blir myk og blank. Tilsett chili, karri og paprikapulver. Surr dette i et par minutter.
  • Hell over kokosmelk, vann, fiskefond, soyasaus og fish sauce. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la sausen koke i 10 minutter, uten lokk, slik at den tykner.
  • Tilsett grønnsakene og kok videre i fem minutter før du skrur ned varmen.
  • Tilsett fisken og la den trekke i sausen i ca. 5 minutter.
  • Server fisk i karri med for eksempel blomkålris. Dander retten i skåler sammen med koriander og limebåter.

Kommentar

Serveres med blomkålris eller blomkål- og brokkoliris, slik du ser på bildet. 
Recent Posts
Kommentarer
  • Julia
    Svar

    Nydelig rett! Denne skal lages flere ganger. Takk for oppskrift 😊.

    • Stina Nilsen
      Svar

      Tusen takk, veldig koselig tilbakemelding 😀

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search