Lavkarbo fisk i karri





Lavkarbo fisk i karri, servert med brokkoli- og blomkålris!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo fisk i karri er en fiskemiddag med smak av karri og kokos. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon. Prøv for eksempel med sukkererter, bambusskudd eller bønnespirer.

Denne fiskegryten er både glutenfri og melkefri. Vi har brukt kokosmelk for å gi sausen en kremet konsistens. Dersom du ikke liker kokosmelk, kan du fint erstatte dette med kremfløte.

Vi syntes det passet godt med torsk i denne retten, men du kan selvsagt bruke en annen fisk. Sei eller laks er andre gode forslag. Prøv gjerne også med scampi eller reker, som vi tror vil gi en spennende smaksopplevelse.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo fiskemiddager, som du finner her.

Lavkarbo fisk i karri

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo fisk i karri

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 717kcal | Karbohydrater: 9.6g | Protein: 42g | Fett: 54g
Allergener
Fisk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g torsk i terninger
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 5 minimais
  • 50 g aspargesbønner
  • Olivenolje til steking
  • 3 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss fiskefond
  • 0,5 ts fish sauce (kan utelates)
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander og lime til servering

Grønn brokkoliris

  • 300 g brokkoli
  • 2 ss gresskarkjerner
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk i små terninger og paprika i strimler. Kutt minimais i tre deler og aspargesbønner i to eller tre deler.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek rødløk og paprika til det blir mykt.
  • Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus, fiskefond, fish sauce og karri. Kok opp og la putre i ca. 15 minutter uten lokk.
  • Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet. Rør inn fisk, minimais og aspargesbønner. La trekke til fisken flaker seg, ca. fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med koriander og lime etter ønske.

Grønn brokkoliris

  • Kutt stilken på brokkolien i terninger og pulser til ris i en foodprosessor. Legg risen til side og gjør det samme med brokkolibukettene.
  • Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne på høy temperatur i et par minutter.
  • Tilsett olivenolje og brokkoliris og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Viser 3 kommentarer
  • Rita Saetran
    Svar

    5 stjerner
    Mye smak! Veldig godt!

  • Julia
    Svar

    Nydelig rett! Denne skal lages flere ganger. Takk for oppskrift 😊.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search