
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo fisk i karri, servert med brokkoli- og blomkålris!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo fisk i karri er en fiskemiddag med smak av gode krydderkombinasjoner og kokosmelk. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon. Prøv for eksempel med sukkererter, bambusskudd eller bønnespirer.
Denne fiskegryten er både glutenfri og laktosefri. Vi har brukt kokosmelk for å gi sausen en kremet konsistens. Dersom du ikke liker kokosmelk, kan du fint erstatte dette med fløte.
Torsk inneholder 0 gram karbohydrater, i likhet med all annen fisk. Den kan derfor med fordel anvendes i stor stil i ditt lavkarbo kosthold.
Vi syntes det passet godt med torsk i denne retten, men du kan selvsagt bruke en annen fisk. Sei eller laks er andre gode forslag. Prøv gjerne også med scampi eller reker, som vi tror vil gi en helt annen men spennende smaksopplevelse.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo fiskemiddager, som du finner her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISK I KARRI
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 gram torsk grytebiter
- Nøytral olje til steking
- 0.5 rødløk strimlet
- 0.5 chili finhakket
- 1 ts karri
- 1 ts paprikapulver
- 3 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 0.5 ts fish sauce
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss fiskefond
- 0.5 paprika strimlet
- 0.25 purre skivet
- 6 mini mais deles i tre
- 50 gram aspargesbønner
- salt og pepper
- Frisk koriander til servering
- Limebåter til servering
Fremgangsmåte
- Varm olje i en kjele og surr rødløk til den blir myk og blank. Tilsett chili, karri og paprikapulver. Surr dette i et par minutter.
- Hell over kokosmelk, vann, fiskefond, soyasaus og fish sauce. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la sausen koke i 10 minutter, uten lokk, slik at den tykner.
- Tilsett grønnsakene og kok videre i fem minutter før du skrur ned varmen.
- Tilsett fisken og la den trekke i sausen i ca. 5 minutter.
- Server fisk i karri med for eksempel blomkålris. Dander retten i skåler sammen med koriander og limebåter.
Mye smak! Veldig godt!
Nydelig rett! Denne skal lages flere ganger. Takk for oppskrift 😊.
Tusen takk, veldig koselig tilbakemelding 😀