Lavkarbo - saftig gulrotkake
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 353kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Kakebunn
- 200 g knaskegulrøtter
- 100 g valnøtter
- 4 egg
- 125 g Finesse bakesukker
- 50 g smeltet meierismør
- 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 20 g havrefiber
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts muskat
Ostekrem
- 2 dl kremfløte
- 150 g romtemperert kremost naturell
- 30 g Finesse bakesukker
- 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljepulver
Kakebunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Kalorier: 353kcal | Karbohydrater: 2,9g | Protein: 9,1g | Fett: 30,8g