Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gulrotkake

Lavkarbo - saftig gulrotkake

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 353kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

  • 200 g knaskegulrøtter
  • 100 g valnøtter
  • 4 egg
  • 125 g Finesse bakesukker
  • 50 g smeltet meierismør
  • 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 20 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts muskat

Ostekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g romtemperert kremost naturell
  • 30 g Finesse bakesukker
  • 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljepulver

Toppingforslag

  • Valnøtter
  • Kanel

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til fast krem. Smør ostekremen på avkjølt kake.
  • Topp kaken med hakkede valnøtter og litt kanel etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 353kcal | Karbohydrater: 2,9g | Protein: 9,1g | Fett: 30,8g