Lavkarbo saftig gulrotkake





Lavkarbo gulrotkake, som får tennene til å løpe i vann!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo gulrotkake er ikke en avansert kake å lage også er det en kake som de fleste liker.

Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.

Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram, babygulrot har 4 gram karbohydrater per 100 gram og fullvokste gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram. Vi har brukt knaskegulrøtter i denne oppskriften.

Gulrotkaken er glutenfri. Selve kaken er også laktosefri, med unntak av toppingen. Ønsker du en laktosefri topping kan du bruke laktosefri fløte og laktosefri kremost, slik at hele kaken blir laktosefri.

Har du ikke havrefiber kan du erstattet dette med lik mengde kokosmel eller med 1 toppet ss Fiberhusk (psyllium). Du kan også bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt finesse bakesukker i denne oppskriften. Vær obs på at finesse bakesukker er dobbelt så søtt som sukker og at det derfor ikke kan byttes i lik mengde med alle typer søtning. Du finner mer informasjon om dette her.

 

Lavkarbo gulrotkake

Vi har mange flere gode oppskrifter på lavkarbo kaker, som du finner her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gulrotkake

Lavkarbo - saftig gulrotkake

4.81 fra 21 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 353kcal | Karbohydrater: 2.9g | Protein: 9.1g | Fett: 30.8g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

Ostekrem

Toppingforslag

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til fast krem. Smør ostekremen på avkjølt kake.
  • Topp kaken med hakkede valnøtter og litt kanel etter ønske.

Viser 19 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    Kan denne kremen lages melkefri?

    • Svar

      Du kan forsøke å lage glasur av margarin uten melk og piske det sammen med melkefri smøreost, litt sitronsaft og den søtningen du foretrekker. Jeg har ikke testet det selv, men ser for meg at det kan fungere 🙂

      • Linn Nystad
        Svar

        Vet du hvor man kan få kjøpt melkefri smøreost?

        • Svar

          De selger det på Meny og i noen helsekost, for eksempel Kinsarvik 🙂 Philadelphia har en versjon laget med havre som bare har 2,2 g karbohydrater per 100 gram. Ellers er det andre merker som har litt flere karbohydrater. Jeg har ikke smakt noen av disse og kan ikke gi anbefaling angående smak, så her må du bare prøve deg frem.

  • Ann-Karin Svensli
    Svar

    Kjempegod kake. Egentlig er det mest jeg som spiser lavkarbo her i hjemmet, men 18-åringen her syns denne kaken var mye bedre enn «vanlig» gulrotkake 😋 Kremen er mye bedre, ikke så søt og mektig og bunnen falt meget i smak mye pga valnøttene. En kake som blir laget igjen og igjen 😃😃😃 Takker så mye for en herlig oppskrift

  • anonym
    Svar

    Hei. ka kan man bruke istenfor nøtter på grunn av jeg har nøttealergi?

  • Anonym
    Svar

    Hei 🙂
    Gulrotkaken ser nydelig ut. Kan den fryses?

  • Ellen
    Svar

    Super oppskrift, nydelig kake. Jeg byttet ut noen av hasselnøttene med pecannøtter, ca 1/4 av de 100 grammene. 🤩🤩. Kaken var farlig god!! 😊

  • Lene
    Svar

    5 stjerner
    Man skulle ikke tro at kaken er lavkrbo.👍🏼❤️

    • omhelse.no
      Svar

      Ja! Ikke sant. Må bare innrømme at vi er HELT enig!!

      • Ann-Karin Svensli
        Svar

        Lagde den i går, den er veldig god 😋 Faktisk bedre dagen etter, enn samme dag som den er laget. Spesielt kremen kom seg til neste dag 😃

    • Mona
      Svar

      5 stjerner
      Jeg synes røren ble for hard og fast. Hadde ikke havrefiber og valgte 10 gr pofiber i stedet. Måtte ha 1-2 dl fløte i tillegg i bunnen for å få den mer flytende. Har ikke smakt enda, men håper det går bra.

      • Svar

        Røren skal være litt fastere enn en vanlig kakerøre og den må bres ut i en kakeform med slikkepott. Men det gikk sikkert fint med litt mer kremfløte 🙂

  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Nydelig

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search