Lavkarbo saftig gulrotkake

Lavkarbo gulrotkake, som får tennene til å løpe i vann!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo gulrotkake er ikke en avansert kake å lage også er det en kake som de fleste liker.

Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.

Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram, babygulrot har 4 gram karbohydrater per 100 gram og fullvokste gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram. Vi har brukt knaskegulrøtter i denne oppskriften.

Gulrotkaken er glutenfri. Selve kaken er også laktosefri, med unntak av toppingen. Ønsker du en laktosefri topping kan du bruke laktosefri fløte og laktosefri kremost, slik at hele kaken blir laktosefri.

Har du ikke havrefiber kan du erstattet dette med lik mengde kokosmel eller med 1 toppet ss Fiberhusk (psyllium). Du kan også bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt finesse bakesukker i denne oppskriften. Vær obs på at finesse bakesukker er dobbelt så søtt som sukker og at det derfor ikke kan byttes i lik mengde med alle typer søtning. Du finner mer informasjon om dette her.

 

Lavkarbo gulrotkake

Vi har mange flere gode oppskrifter på lavkarbo kaker, som du finner her.

Lavkarbo gulrotkake

Lavkarbo - saftig gulrotkake

4.78 fra 9 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 353kcal | Karbohydrater: 2.9g | Protein: 9.1g | Fett: 30.8g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kakebunn

Ostekrem

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til fast krem. Smør ostekremen på avkjølt kake.
  • Topp kaken med hakkede valnøtter og litt kanel etter ønske.
Recent Posts
Kommentarer
  • Ellen
    Svar

    Super oppskrift, nydelig kake. Jeg byttet ut noen av hasselnøttene med pecannøtter, ca 1/4 av de 100 grammene. 🤩🤩. Kaken var farlig god!! 😊

  • Lene
    Svar

    5 stars
    Man skulle ikke tro at kaken er lavkrbo.👍🏼❤️

    • omhelse.no
      Svar

      Ja! Ikke sant. Må bare innrømme at vi er HELT enig!!

  • Anonym
    Svar

    5 stars
    Nydelig

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search