Lavkarbo gulrotkake

Lavkarbo gulrotkake, som får tennene til å løpe i vann!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo gulrotkake er slettes ikke en avansert kake å lage. Denne kaken er så enkel å lage at du ikke trenger en eneste kokkeferdighet for å meste denne oppskriften.

Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.

Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram, babygulrot har 4 gram karbohydrater per 100 gram og fullvokste gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram. Vi har brukt knaskegulrøtter i denne oppskriften.

Gulrotkaken er glutenfri. Selve kaken er også laktosefri, med unntak av toppingen. Ønsker du en laktosefri topping kan du bruke laktosefri fløte og laktosefri kremost, slik at hele kaken blir laktosefri.

Har du ikke havrefiber kan du erstattet dette med lik mengde kokosmel. Du kan også bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt finesse bakesukker i denne oppskriften. Vær obs på at finesse bakesukker er dobbelt så søtt som sukker og at det derfor ikke kan bytes i lik mengde med alle typer søtning. Du finner mer informasjon om dette her.

 

Lavkarbo gulrotkake

Vi har mange flere gode oppskrifter på lavkarbo kaker, som du finner her.

Lavkarbo gulrotkake

OPPSKRIFT PÅ SAFTIG LAVKARBO GULROTKAKE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 1 kake

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Serving: 1kakestykke (dersom kaken deles i 12) | Kalorier: 497kcal | Karbohydrater: 3.7g | Protein: 15g | Fett: 45.4g

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm omkrets

INGREDIENSER

Kake

  • 200 gram knaskegulrøtter
  • 100 gram hasselnøtter
  • 4 egg
  • 1,5 dl finesse bakesukker
  • 4 ss kokosolje eller meierismør
  • 5 dl mandelmel ikke fettredusert
  • 2 ss havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,25 ts muskatnøtt
  • 0,25 ts salt

Krem

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g kremost naturell
  • 3 ss finesse bakesukker
  • 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljeekstrakt
  • 1 neve valnøtter kan utelates

FREMGANGSMÅTE

Kake

  • Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  • Skrell og rasp gulrøttene.
  • Grovhakk nøttene med en kniv. Det er godt med litt store biter.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Smelt smør eller kokosolje og rør dette inn i eggedosisen.
  • Tilsett gulrøttene og nøtter, samt resten av ingrediensene i eggedosisrøren. Bland godt.
  • Smør en rund kakeform (24 cm diameter) med smør eller kokosolje.
  • Hell røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre den jevnt utover.
  • Stek kaken på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter.
  • Bruk en tannpirker eller bakenål til å sjekke om kaken er gjennomstekt. Stikk nålen i midten av kaken. Er det deig på nålen må den steke lengre.
  • Avkjøl kaken i formen.

Krem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til kremet konsistens.
  • Smør kremen på kaken.
  • Hakk en neve valnøtter og strø over kaken: Dryss gjerne over litt kanel også.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search