Gå tilbake
+ porsjoner
Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn - grunnoppskrift

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 pizza (en pizza beregnet til to personer)
Kalorier: 1359kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 50 gram Philadelphia ost
  • 150 gram revet mozzarella
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i ett minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med miksmaster. Bland til fast deig. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt ekstra mandelmel.
  • Legg bakepapir på bakebrettet. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta ut av ovnen når den er gylden. La hvile i 5 minutter før du legger over pizzafyll.

Merknader

Fathead pizzabunn passer til alle typer topping. Ha på din favoritt topping og stek videre til osten er smeltet. Vanligvis 220 grader i 12-15 min.

Næringsinnhold

Kalorier: 1359kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 72g | Fett: 112g