Fathead pizzabunn – grunnoppskrift





Fathead pizzabunn, superdigg og enkel oppskrift!

Fathead pizzabunn er muligens vår favoritt lavkarbo pizzabunn. Grunnen er at den er ganske enkel å få til, og du kan holde den i hånden som en vanlig pizza. Samtidig er den tilnærmet null i karbohydrater og passer dermed perfekt som keto helgemat.

Du finner flere varianter at fathead pizza her på nettsiden. Vi tenkte vi kunne legge ut kun oppskrift på bunnen, slik at du kan lage akkurat den pizzaen du selv foretrekker. Fathead pizabunn passer med alle typer fyll!

Scroller du ned på denne siden finner du noen av våre favorittoppskrifter på fathead og andre lavkarbo pizzaer. Enjoy!

Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn passer til alle typer fyll. Her med Serrano skinke.

Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn - grunnoppskrift

4.91 fra 20 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 1 pizza (en pizza beregnet til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1359kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 72g | Fett: 112g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 50 gram Philadelphia ost
  • 150 gram revet mozzarella
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i ett minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med miksmaster. Bland til fast deig. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt ekstra mandelmel.
  • Legg bakepapir på bakebrettet. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta ut av ovnen når den er gylden. La hvile i 5 minutter før du legger over pizzafyll.

Kommentar

Fathead pizzabunn passer til alle typer topping. Ha på din favoritt topping og stek videre til osten er smeltet. Vanligvis 220 grader i 12-15 min.

Lavkarbo pizza oppskrifter

Recent Posts
Viser 2 kommentarer
  • Ken-Babou
    Svar

    God I smak of var fantastisk på den fronten. Men gikk i 2 hele dager med extremt dårlig mage i etterkant..

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, så bra bunnen falt i smak. Jeg tror ikke det skal være noe spesielt i denne bunnen som gir magevondt. Noen reagerer på høyt inntak av fiber, for eks havrefiber som det brukes en del av i lavkarbo bakst, men denne bunnen har ikke det. Usikkert hva du har reagert på. Men kanskje det kan være en annen årsak til magevondt?
      Kjedelig er det uansett. Håper du finner ut av det 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search