Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn

Fathead pizzabunn er muligens vår favoritt lavkarbo pizzabunn. Grunnen er at den er ganske enkel å få til, og du kan holde den i hånden som en vanlig pizza. Samtidig er den tilnærmet null i karbohydrater og passer dermed perfekt som keto helgemat.

Du finner flere varianter at fathead pizza her på nettsiden. Vi tenkte vi kunne legge ut kun oppskrift på bunnen, slik at du kan lage akkurat den pizzaen du selv foretrekker. Fathead pizabunn passer med alle typer fyll! Scroller du ned på denne siden finner du noen av våre favorittoppskrifter på fathead og andre lavkarbo pizzaer. Enjoy!

Oppskrift til fathead pizzabunn

omhelse.no

 • Pers: 2
 • Tid: 30 min
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 75 gram (3 ss) Philadelphia ost
 • 3.5 dl (150 gram) revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
 • 1 egg
 • 2 dl mandelmel
 • 1 klype salt, evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.
Fremgangsmåte
 1. Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
 2. Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
 3. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i ett minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
 4. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
 5. Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
 6. Legg bakepapir på stekebrettet. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
 7. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
 8. Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du brer over pizzasaus.
 9. Fathead pizzabunn passer til alle typer topping. Ha på din favoritt topping og stek videre til osten er smeltet. Vanligvis 220 grader i 12-15 min.

Lavkarbo pizza oppskrifter

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search