Gå tilbake
+ porsjoner
Squash spaghetti

Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 915kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • Olivenolje til steking
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss oksefond
  • 1 ts rødvinseddik
  • 2 ss hakket sort oliven
  • 1 ss blåmuggost (kan utelates)
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper
  • 1 squash
  • 20 g raspet parmesan til topping

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i terninger.
  • Varm olivenolje i en stekepanne til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 5 min, til den blir myk.
  • Bland inn kjøttdeig og tomatpuré, og stek i noen minutter før du tilsetter de øvrige ingrediensene, unntatt squash. Kok opp og la småputre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Vask squashen. Bruk en spiralkutter/spiralizer til å lage spaghetti. Bruk eventuelt en ostehøvel og skjær skiver før du deler skivene i strimler med en kniv.
  • Legg rå squash på et fat og topp med kjøttsaus. Du kan også røre squashen inn i kjøttsausen før du leggen den på fat.
  • Strø over raspet parmesan før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 915kcal | Karbohydrater: 10.3g | Protein: 45g | Fett: 73g