Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo sitronfromasj

Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 store porsjoner
Kalorier: 340kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 60 gram finesse bakesukker evt. en annen søtning
  • 1 sitron skallet og saften
  • 4 ss varmt vann
  • Evt. sukkerfri sjokolade , bær og sitronmelisse til servering

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen godt og riv skallet av sitronen.
  • Press ut saften av sitronen i en skål. Fjern alle steinene som evt. faller ut.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Klem godt. Legg gelatinen i en skål og tilsett 4 ss varmt vann og rør rundt til gelatinen blir helt flytende.
  • Tilsett sitronsaft og gelatin i eggedosisen, mens du rører. Bland så inn kremen og revet sitronskall fra halve sitronen, rør godt.
  • Hell sitronfromasjen i serveringsskåler eller glass. Du kan også bruke én stor skål.
  • Sett sitronfromasjen i kjøleskap i minimum 2 timer.
  • Før servering dryss over resten av sitronskallet. Riv gjerne over mørk sjokolade og dander desserten med bær og sitronmelisse, dersom du ønsker det.

Merknader

Lavkarbo sitronfromasj smaker godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over fromasjen.

Næringsinnhold

Kalorier: 340kcal | Karbohydrater: 2.7g | Protein: 6.9g | Fett: 31.4g