Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
Vask sitronen godt, rasp av det ytterste, gule skallet, og press ut saften.
Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
Rør inn sitronsaften i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen og halvparten av sitronskallet. Spar resten til topping.
Fordel sitronfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
Før servering dryss over resten av sitronskallet. Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker og sitronmelisse.
Merknader
Lavkarbo sitronfromasj smaker godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å mose jordbær med en stavmikser og hell sausen over fromasjen.