Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
Pisk kremfløte til krem.
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Vask sitronen godt og riv skallet av sitronen.
Press ut saften av sitronen i en skål. Fjern alle steinene som evt. faller ut.
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Klem godt. Legg gelatinen i en skål og tilsett 4 ss varmt vann og rør rundt til gelatinen blir helt flytende.
Tilsett sitronsaft og gelatin i eggedosisen, mens du rører. Bland så inn kremen og revet sitronskall fra halve sitronen, rør godt.
Hell sitronfromasjen i serveringsskåler eller glass. Du kan også bruke én stor skål.
Sett sitronfromasjen i kjøleskap i minimum 2 timer.
Før servering dryss over resten av sitronskallet. Riv gjerne over mørk sjokolade og dander desserten med bær og sitronmelisse, dersom du ønsker det.
Merknader
Lavkarbo sitronfromasj smaker godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over fromasjen.