Lavkarbo sitronfromasj

Lavkarbo sitronfromasj

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo sitronfromasj er en nydelig dessert. Syrlig og søt, som er en god kombinasjon. Sitronskall er ett must, da dette virkelig hever smaker. Servér gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sitronfromasjen.

Du kan enten lage fromasjen i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv. Du kan for eksempel gjør dette litt mer avansert ved å tilsette lagvis lavkarbo sitronfromasj og sukkerfri gele. Lager du dette i ett glass får du ett flott mønster i glasset.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONFROMASJ

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 store porsjoner

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 egg
  • 60 gram finesse bakesukker evt. en annen søtning
  • 1 sitron skallet og saften
  • 4 ss varmt vann
  • Evt. sukkerfri sjokolade , bær og sitronmelisse til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen godt og riv skallet av sitronen.
  • Press ut saften av sitronen i en skål. Fjern alle steinene som evt. faller ut.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Klem godt. Legg gelatinen i en skål og tilsett 4 ss varmt vann og rør rundt til gelatinen blir helt flytende.
  • Tilsett sitronsaft og gelatin i eggedosisen, mens du rører. Bland så inn kremen og revet sitronskall fra halve sitronen, rør godt.
  • Hell sitronfromasjen i serveringsskåler eller glass. Du kan også bruke én stor skål.
  • Sett sitronfromasjen i kjøleskap i minimum 2 timer.
  • Før servering dryss over resten av sitronskallet. Riv gjerne over mørk sjokolade og dander desserten med bær og sitronmelisse, dersom du ønsker det.

Kommentar

Lavkarbo sitronfromasj smaker godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over fromasjen.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search