Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kjeks med sitronkrem

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KJEKS MED SITRONKREM

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 brett (1 brett gir ca. 12 kjeks)
Kalorier: 92kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kjeks

Sitronkrem

  • 60 gram sukrinmelis
  • 75 gram philadelphia ost
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 sitron revet skall

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader på over- og undervarme.
  • Pisk egg og søtning til luftig eggedosis.
  • Tilsett mandelmel og bakepulver og bland dette godt inn. Du får en fast deig som du kan forme i hendene.
  • Lag små kuler av deigen, som du ruller i hendene. Legg kulene på et bakebrett med bakepapir. Press kulene flat med en spiseskje.
  • Stekes på midterste rille i ovnene i 10-14 minutter. Ta kjeksene ut når de har fått en gylden farge.
  • Sitronkrem lager du ved å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Dersom sitronkremen blir for fast eller for flytende, kan du enkelt regulere dette ved å tilsette mer Philadelphia ost evt. melis. Husk å vaske sitronen godt før du river skallet av den. Hold igjen litt sitronskall som du kan strø på toppen av kjeksene.
  • Bruk sprøytepose og sprøyt sitronkrem på kjeksene når de er avkjølt. Strø over revet sitronskall.

Næringsinnhold

Kalorier: 92kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 8g