Lavkarbo kjeks med sitronkrem

Lavkarbo kjeks med sitronkrem. Kjeksene er myke og saftig inni, og kan selvsagt spises uten sitronkrem. Men de blir enda bedre med kremost topping. Det er ikke alltid så enkelt å finne på hva man skal servere til gjester når man selv ønsker å spise lavkarbo. Disse kjeksene kan hvem som helt spise uten å merke at de er helt sukkerfri. Perfekt å servere til en person med diabetes som er opptatt av å holde ett jevnt blodsukker. Ett jevnt blodsukker er det flere som kan dra nytte av, så det her er en kjeks for alle.

Kjeksene er selvsagt glutenfri.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

  • Antall: 10-12
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser kjeks
  • 1 egg
  • 30 gram tagatesse
  • 1/4 ts bakepulver
  • 125 gram mandelmel (ikke fettredusert)
Ingredienser sitronkrem
  • 60 gram sukrin melis
  • 75 gram philadelphia ost
  • 1 ts sitronsaft
  • revet skall av en sitron
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 175 grader på over og undervarme.
  2. Pisk egg og tagatesse til en luftig eggedosis.
  3. Tilsett mandelmel og bakepulver og bland dette godt inn. Du får en fast deig som du kan forme i hendene.
  4. Lag små kuler av deigen, som du ruller i hendene. Legg kulene på ett bakebrett med bakepapir. Press kulene flat med en spiseskje.
  5. Stekes i midterste rille i ovnene i 10-14 minutter. Ta kjeksene ut når de har fått en gylden farge.
  6. Sitronkrem lager du ved å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Dersom sitronkremen blir for fast eller for flytende, kan du enkelt regulere dette ved å tilsette mer Philadelphia ost evt. melis. Husk å vaske sitronen godt før du river skallet av den. Hold igjen litt sitronskall som du kan strø på toppen av kjeksene.
  7. Bruk gjerne en sprøytepose og sprøyt sitronkrem på kjeksene når de er avkjølt. Strø gjerne over litt revet sitronskall og du får flotte lavkarbo kjeks med sitronkrem som du kan spise helt selv eller dele med andre.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search