Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sjokolademousse

LAVKARBO SJOKOLADEMOUSSE

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 512kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter, til de blir myk.
  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør til det er helt oppløst.
  • Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn krem og rør.
  • Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
  • Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum to time. Dryss gjerne over kokosmasse før servering.
  • Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.

Næringsinnhold

Kalorier: 512kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 12g | Fett: 46g