Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sjokoladefromasj. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sjokoladefromasj

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 355kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 35 g kakaopulver
  • 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Sukrin gold
  • 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)
  • 1 klype salt

Toppingforslag

  • Raspet sjokolade uten sukker
  • Hakkede nøtter
  • Bringebær

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til blandingen er glatt og sett til side.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
  • Rør inn kakaoblandingen i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
  • Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
  • Fordel sjokoladefromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær før servering.

Merknader

Du kan eksperimentere med å tilsette en liten mengde vaniljepulver, eller en skvett kaffe, for å fremheve sjokoladesmaken ytterligere.

Næringsinnhold

Kalorier: 355kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 9g | Fett: 33g