Lavkarbo sjokoladefromasj, en dessert til alle som elsker sjokolade!
Lavkarbo sjokoladefromasj er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.
Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over fromasjen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen med denne desserten. Er du glad i kokos kan du gjerne strø kokosmasse over sjokoladefromasjen, eller hakket sjokolade uten sukker.
Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo sjokoladefromasj
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 gelatinplater
- 35 g kakaopulver
- 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
- 2 egg
- 3 dl kremfløte
- 50 g Sukrin gold
- 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)
- 1 klype salt
Toppingforslag
- Raspet sjokolade uten sukker
- Hakkede nøtter
- Bringebær
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
- I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til blandingen er glatt og sett til side.
- Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
- Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
- Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
- Rør inn kakaoblandingen i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
- Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
- Fordel sjokoladefromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
- Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
- Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær før servering.