Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo fløtekarameller

Lavkarbo fløtekarameller med appelsin og vanilje

Allergener: Melk
Tid: 3 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 36 karameller)
Kalorier: 57kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, sukrin gold og finesse bakesukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
  • Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør, raspet appelsinskall og vaniljepulver.
  • Dekk en matboks med bakepapir, hell massen i formen. Sett formen i kjøleskap i minst to timer, frem til fløtekaramellen har stivnet.
  • Smelt sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen over stivnet karamell i boksen. Strø over flaksalt etter ønske.
  • Sett formen i kjøleskap frem til sjokoladen har stivnet.
  • Del fløtekaramellene i biter. Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Næringsinnhold

Kalorier: 57kcal | Karbohydrater: 0.4g | Protein: 0.3g | Fett: 6g