Lavkarbo fløtekarameller, fløyelsmyk karamell!
Lavkarbo karameller er virkelig verdt å lage. Karamellene er myke og saftige og smaker skikkelig godt.
I denne oppskriften er det brukt vanilje, appelsinskall, peanøttsmør, sjokolade og flaksalt. Da sier det seg selv at disse karamellene er skikkelig smaksrike. Appelsinsmak sammen med sjokolade smaker veldig godt, og her har vi utnyttet denne smakskombinasjonen. Du kan for eksempel smake deg frem med lime eller sitron, dersom du ønsker andre smakskombinasjoner.
Du kan også bytte peanøttsmør med for eksempel mandelsmør eller hasselnøttsmør. Det blir garantert en slager.
Vil du har oppskrift til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FLØTEKARAMELLER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 100 gram meierismør
- 3 dl kremfløte
- 0.5 ts vaniljepulver
- 2 ss sukrin gold
- 1 ss finesse bakesukker
- 1 ss revet appelsinskall (kan utelates)
- 4 ts peanøttsmør usøtet
- 100 gram sukkerfri mørk sjokolade
- Flaksalt
FREMGANGSMÅTE
- Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett fløte, vaniljepulver, sukrin gold, finesse bakesukker og revet appelsinskall. Koke opp mens du rører jevnlig.
- Røren skal småkoke på medium varme i 30-40 minutter. Den skal være tykk og seig når den er ferdig. Når det dannes strukturer når du rører er den ferdig.
- Dekk en brødform eller matboks med bakepapir, hell røren oppi formen.
- Legg noen klatter med peanøttsmør jevnt over massen.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Hell sjokoladen over røren og bruk en slikkepott til å dra det jevnt utover. Strø flaksalt over sjokoladen.
- Sett formen i kjøleskap i minst to timer, frem til fløtekaramellen har stivnet.
- Del lavkarbo fløtekarameller i den størrelsen du vil. Oppbevares i kjøleskap frem til den skal spises.