Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo muffins med sitronkrem

Lavkarbo muffins med sitronkrem

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 bakebrett (1 bakebrett gir 12 muffins)
Kalorier: 206kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Muffins

  • 2 egg
  • 60 g Finesse bakesukker
  • 70 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g kokosmel (fettredusert)
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g gresk yoghurt eller seterrømme
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Sitronkrem

  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 g philadelphia ost
  • 30 g Finesse bakesukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 0,25 ts vaniljepulver
  • Pynt gjerne med bær og sitronmelisse

Fremgangsmåte

Muffins

  • Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  • Visp egg og søtning til eggedosis. Rør inn de resterende ingrediensene.
  • Fordel røren i muffinsformer. Fyll formen ¾ full.
  • Stek midt i stekeovnen i rundt 20 minutter, til de er gjennomstekt og gyllen.
  • Avkjøl på rist.

Sitronkrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til luftig og fast krem. Smak deg frem til rett mengde søtning og sitronsaft.
  • Topp muffinsene med sitronkrem.

Næringsinnhold

Kalorier: 206kcal | Karbohydrater: 2,6g | Protein: 5g | Fett: 18g