Lavkarbo muffins med sitronkrem

Lavkarbo muffins med sitronkrem, toppet med bjørnebær og sitronmelisse. Saftige og smaksrike muffins. Topp gjerne med andre bær, som jordbær eller bringebær. Du kan også rive sitronskall og toppe sitronkremen med dette. Da får du en enda skarpere sitronsmak av sitronkremen.

Vent til muffinsene er helt avkjølt før du tar på sitronkremen. Ellers vil kremen smelte og begynne å renne. Muffinsene oppbevares i kjøleskap.

Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo desserter og bakverk, finner du det her.

  • Stk: 8-10
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser muffins
  • 2 egg
  • 60 gram tagatesse
  • 70 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 gram kokosmel
  • 2 dl matfløte
  • 3 ss nøytral olje
  • 3 ss creme fraiche
  • 2 toppete ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Ingredienser sitronkrem
  • 1.5 dl krem fløte
  • 3 ss tagatesse
  • 3 ss Philadelphia ost
  • 3 ss sitronsaft
  • 1/4 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • Pynt gjerne med bær og sitronmelisse
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
  2. Visp egg og tagatesse til eggedosis, før du tilsette alle de andre ingrediensene.
  3. Hell røren i muffinsformer. Fyll de 3/4 fulle med muffinsrøre.
  4. Stekes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter. Avhenger av styrken på ovnen. Sjekk underveis om de er gjennomstekt. De skal bli gylden på toppen. La muffinsene avkjøles før du tar på sitronkremen.
  5. Sitronkrem lager du ved å piske fløte og tagatesse til krem. Tilsett Philadelphia ost, sitronsaft og vaniljepulver og bland dette godt inn. Fyll en sprøytepose med sitronkremen og sprøyt dette på avkjølte muffins. Dersom du ikke har sprøytepose kan du fint bruke en brødpose og klippe et lite hull i hjørne av posen.
  6. Topp gjerne lavkarbo muffins med sitronkrem med bær og sitronmelisse.

Lavkarbo muffins med sitronkrem, toppet med bjørnebær og sitronmelisse!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search