
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo muffins med sitronkrem uten tilsatt sukker
Lavkarbo muffins med sitronkrem, toppet med bjørnebær og sitronmelisse. Saftige og smaksrike muffins. Topp gjerne med andre bær, som jordbær eller bringebær. Du kan også rive sitronskall og toppe sitronkremen med dette. Da får du en enda skarpere sitronsmak av sitronkremen.
Vent til muffinsene er helt avkjølt før du tar på sitronkremen. Ellers vil kremen smelte og begynne å renne. Muffinsene oppbevares i kjøleskap.
Muffinsene er glutenfri og uten tilsatt sukker.
Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo desserter, boller og kaker, finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MUFFINS MED SITRONKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Muffins
- 2 egg
- 60 gram finesse bakesukker eller annen søtning
- 70 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 gram kokosmel
- 2 dl matfløte
- 2 ss nøytral olje
- 3 ss creme fraiche
- 2 ts bakepulver toppete
- 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sitronkrem
- 1.5 dl kremfløte
- 3 ss finesse bakesukker eller annen søtning
- 3 ss philadelphia ost
- 3 ss sitronsaft
- 0,25 ts vaniljepulver ikke vaniljesukker
- Pynt gjerne med bær og sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
- Visp egg og søtning til eggedosis, før du tilsette alle de andre ingrediensene. Bland til en jevn røre.
- Hell røren i muffinsformer. Fyll formen 3/4 full med muffinsrøre.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk underveis om de er gjennomstekt. De skal bli gylden på toppen. La muffinsene avkjøles før du tar på sitronkremen.
- Sitronkrem lager du ved å piske fløte og søtning til krem. Tilsett Philadelphia ost, sitronsaft og vaniljepulver og bland dette godt inn. Fyll en sprøytepose med sitronkremen og sprøyt dette på avkjølte muffins. Dersom du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose og klippe et lite hull i hjørnet av posen.