Lavkarbo muffins med sitronkrem uten tilsatt sukker
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo muffins med sitronkrem, toppet med bjørnebær og sitronmelisse. Saftige og smaksrike muffins. Topp gjerne med andre bær, som jordbær eller bringebær. Du kan også rive sitronskall og toppe sitronkremen med dette. Da får du en enda skarpere sitronsmak av sitronkremen.
Vent til muffinsene er helt avkjølt før du tar på sitronkremen. Ellers vil kremen smelte og begynne å renne. Muffinsene oppbevares i kjøleskap.
Muffinsene er glutenfri og uten tilsatt sukker.
Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo desserter, boller og kaker, finner du det her.
Lavkarbo muffins med sitronkrem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Muffins
- 2 egg
- 60 g Finesse bakesukker
- 70 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g kokosmel
- 2 dl kremfløte
- 3 ss creme fraiche
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sitronkrem
- 1,5 dl kremfløte
- 30 g Finesse bakesukker
- 3 ss philadelphia ost
- 3 ss sitronsaft
- 0,25 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- Pynt gjerne med bær og sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Visp egg og søtning til eggedosis. Rør inn de resterende ingrediensene.
- Hell røren i muffinsformer. Fyll formen ¾ full.
- Stek på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk underveis om de er gjennomstekt. De skal bli gylden.
- Avkjøl muffinsene på rist.
- Sitronkrem lager du ved å piske alle ingrediensene til krem kremfløte og søtning til krem. Topp muffinsene med sitronkrem.