Gå tilbake
+ porsjoner
Blomkålgrateng med pølse og bacon

Blomkålgrateng med pølse og bacon

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 1033kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g pølse med høy kjøttprosent
  • 1 stor blomkål
  • 1 rødløk
  • 0,25 purreløk
  • 1 hvitløksfedd
  • Meierismør
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g creme fraiche
  • 125 g kremost med urter
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost
  • 100 g bacon i skiver

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt pølse i mindre biter. Del blomkål i små buketter. Kutt rødløk i små terninger og purre i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek løk og purre i noen minutter før du tilsetter pølse og hvitløk. Stek i et par minutter.
  • Legg blomkål og ingrediensene fra stekepannen i en ildfast form.
  • Pisk sammen kremfløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Tilsett salt og pepper.
  • Hell røren over grønnsakene og vend den forsiktig inn. Strø over revet ost og topp med baconskiver. Kutt gjerne baconet i litt mindre biter før du legger det over.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min.
  • La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg.

Merknader

Server gjerne blomkålgratengen, med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.

Næringsinnhold

Kalorier: 1033kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 32g | Fett: 94g