
Ja takk, meld meg på (gratis)
Mektig blomkålgrateng med pølse og bacon, en familiefavoritt!
En enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker i gratengen. Noen eksempler er brokkoli, paprika, asparges og champignon.
Vær obs på at pølse ofte inneholder stivelse og at det derfor er lurt å sjekke innholdet av karbohydrater slik at du kan velge en pølse med høy andel kjøtt.
Lag gjerne denne gratengen uten pølse og bacon. Da kan du erstatte dette med mer grønnsaker, som for eksempel brokkoli. Formen blir da et perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk. Blomkålgrateng er en fin erstatter for fløtegratinerte poteter og kan brukes til det meste.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Blomkålgrateng med pølse og bacon
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- Meierismør
- 1 rødløk
- 0.25 purreløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 blomkål
- 500 gram kjøttpølse
- 2 dl kremfløte
- 300 gram creme fraiche
- 125 gram kremost med urter
- Salt og pepper
- 150 gram revet ost
- 100 gram strimlet bacon
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt rødløk i terninger og purre i tynne skiver.
- Stek løk og purre i smør, til løken blir blank. Tilsett finhakket hvitløk og surr dette i et par minutter.
- Kutt blomkål i små buketter og legg dette og den stekte løken i en stor ildfast form. Bland godt.
- Kutt pølsen i små biter og rør dette inn i formen.
- Bland kremfløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Tilsett salt og pepper.
- Hell ostesausen over grønnsakene og bruk en slikkepott til å vende sausen forsiktig inn.
- Strø over raspet ost og legg ustekt bacon øverst.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
- La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.
Hele familien har denne som favoritt.