Blomkålgrateng med pølse og bacon

Mektig blomkålgrateng med pølse og bacon, en familiefavoritt!

En enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker i gratengen. Noen eksempler er brokkoli, paprika, asparges og champignon.

Vær obs på at pølse ofte inneholder stivelse og at det derfor er lurt å sjekke innholdet av karbohydrater slik at du kan velge en pølse med høy andel kjøtt.

Lag gjerne denne gratengen uten pølse og bacon. Da kan du erstatte dette med mer grønnsaker, som for eksempel brokkoli. Formen blir da et perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk. Blomkålgrateng er en fin erstatter for fløtegratinerte poteter og kan brukes til det meste.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Blomkålgrateng med pølse og bacon

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLGRATENG MED PØLSE OG BACON

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 963kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 32g | Fett: 86g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør til steking
  • 1 rødløk grov hakket
  • 1/4 purreløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 blomkål kuttet i små buketter
  • 7 grillpølser eller middagspølse
  • 2 dl fløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 125 gram kremost med løk og urter eller en annen smak
  • Salt og pepper
  • 150 gram ost revet
  • 100 gram bacon

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Stek løk og purre i smør, til løken blir blank. Tilsett hvitløk og surr dette i et par minutter.
  • Kutt blomkålhodet i små buketter og legg dette i en stor ildfast form. Tilsett den stekte løken og bland alt innholdet.
  • Kutt pølsen i små biter og vend dette inn i grønnsakene i formen.
  • Bland fløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Bland til det er klumpfritt. Tilsett salt og pepper.
  • Hell ostesausen over grønnsakene og bruk en slikkepott til å vende sausen forsiktig inn.
  • Strø raspet ost på toppen av formen. Topp osten med ustekt bacon.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
  • La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.

Kommentar

Server gjerne blomkålgratengen, med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search