Blomkålgrateng med pølse og bacon

Blomkålgrateng med pølse og bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker i gratengen. Noen eksempler er brokkoli, paprika, asparges og champignon.

Lag gjerne denne gratengen uten pølse og bacon. Da kan du erstatte disse med grønnsaker, som f.eks brokkoli. Da kan du bruke dette ved siden av kjøtt eller fisk. Blomkålgrateng er en fin erstatter for fløtegratinerte poteter og kan brukes til det meste.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Oppskrift til blomkålgrateng med pølse og bacon

omhelse.no

  • Pers: 4
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • smør til steking
  • 1 rødløk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1/4 purreløk, hakket
  • salt og pepper
  • 1 blomkål, kuttet i små buketter
  • 6-8 grillpølser eller middagspølse
  • 2 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
  • 1 boks creme fraiche (enten fettrik eller lett)
  • 150 gram kremost med løk og urter eller en annen smak
  • 100-200 gram revet ost
  • 100 gram bacon
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Stek løk og purre i smør, til løken blir blank. Tilsett hvitløk mot slutten og surr dette i ett par minutter. Strø over salt og pepper.
  3. Kutt blomkålhodet i små buketter og legg dette i en stor ildfast form. Legg den stekte løken over og bland dette inn.
  4. Kutt grillpølse eller middagspølse i små biter og vend dette inn i grønnsakene i formen.
  5. Bland fløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Bland til det er klumpfritt. Tilsett salt og pepper. Hell ostesausen over grønnsakene og bruk en slikkepott til å vende sausen forsiktig inn.
  6. Strø ost på toppen av formen. Topp osten med bacon.
  7. Stekes på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
  8. La gjerne formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at formen får satt seg.
  9. Server gjerne blomkålgrateng med pølse og bacon, til en enkel salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search