Mektig blomkålgrateng med pølse og bacon, en familiefavoritt!
En enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker i gratengen. Noen eksempler er brokkoli, paprika, asparges og champignon.
Vær obs på at pølse ofte inneholder stivelse og at det derfor er lurt å sjekke innholdet av karbohydrater slik at du kan velge en pølse med høy andel kjøtt og lite karbohydrater fra stivelse.
Lag gjerne denne gratengen uten pølse og bacon. Da kan du erstatte dette med mer grønnsaker, som for eksempel brokkoli. Formen blir da et perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk. Blomkålgrateng er en fin erstatter for fløtegratinerte poteter og kan brukes som tilbehør til det meste.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.
Blomkålgrateng med pølse og bacon
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 g pølse med høy kjøttprosent
- 1 stor blomkål
- 1 rødløk
- 0,25 purreløk
- 1 hvitløksfedd
- Meierismør
- 2 dl kremfløte
- 300 g creme fraiche
- 125 g kremost med urter
- Salt og pepper
- 150 g revet ost
- 100 g bacon i skiver
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt pølse i mindre biter. Del blomkål i små buketter. Kutt rødløk i små terninger og purre i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek løk og purre i noen minutter før du tilsetter pølse og hvitløk. Stek i et par minutter.
- Legg blomkål og ingrediensene fra stekepannen i en ildfast form.
- Pisk sammen kremfløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Tilsett salt og pepper.
- Hell røren over grønnsakene og vend den forsiktig inn. Strø over revet ost og topp med baconskiver. Kutt gjerne baconet i litt mindre biter før du legger det over.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min.
- La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg.
Hele familien har denne som favoritt.