Blomkålgrateng med pølse og bacon

Ja takk, meld meg på (gratis)

Mektig blomkålgrateng med pølse og bacon, en familiefavoritt!

En enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker i gratengen. Noen eksempler er brokkoli, paprika, asparges og champignon.

Vær obs på at pølse ofte inneholder stivelse og at det derfor er lurt å sjekke innholdet av karbohydrater slik at du kan velge en pølse med høy andel kjøtt.

Lag gjerne denne gratengen uten pølse og bacon. Da kan du erstatte dette med mer grønnsaker, som for eksempel brokkoli. Formen blir da et perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk. Blomkålgrateng er en fin erstatter for fløtegratinerte poteter og kan brukes til det meste.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Blomkålgrateng med pølse og bacon

Blomkålgrateng med pølse og bacon

4.85 fra 13 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1033kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 32g | Fett: 94g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • Meierismør
  • 1 rødløk
  • 0.25 purreløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 blomkål
  • 500 gram kjøttpølse
  • 2 dl kremfløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 125 gram kremost med urter
  • Salt og pepper
  • 150 gram revet ost
  • 100 gram strimlet bacon

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rødløk i terninger og purre i tynne skiver.
  • Stek løk og purre i smør, til løken blir blank. Tilsett finhakket hvitløk og surr dette i et par minutter.
  • Kutt blomkål i små buketter og legg dette og den stekte løken i en stor ildfast form. Bland godt.
  • Kutt pølsen i små biter og rør dette inn i formen.
  • Bland kremfløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Tilsett salt og pepper.
  • Hell ostesausen over grønnsakene og bruk en slikkepott til å vende sausen forsiktig inn.
  • Strø over raspet ost og legg ustekt bacon øverst.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
  • La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.

Kommentar

Server gjerne blomkålgratengen, med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.
Anbefalt
Kommentarer
  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Hele familien har denne som favoritt.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search