Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo tzatziki

Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 91kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 400 g gresk yoghurt
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 0,5 sitron, saften
  • 1 ts tørket dill
  • Salt og pepper
  • 1 ss olivenolje til topping

Fremgangsmåte

  • Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La vannet rennet fra agurken og klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk.
  • Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
  • Topp med en god olivenolje.

Merknader

Tzatziki smaker like godt til fisk som til kjøtt. 

Næringsinnhold

Kalorier: 91kcal | Karbohydrater: 4.8g | Protein: 9g | Fett: 4g