Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tzatziki

Lavkarbo tzatziki

Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 114kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 300 g gresk yoghurt
  • 1 ss seterrømme
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 0,5 sitron, saften
  • 1 ts tørket dill
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje til topping

Fremgangsmåte

  • Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La stå i minst 30 minutter og gjerne lengre. Klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
  • Bland de øvrige ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk. Smak til med salt og pepper.
  • Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
  • Topp med en god olivenolje.

Merknader

Tzatziki smaker like godt til fisk som til kjøtt. 

Næringsinnhold

Kalorier: 114kcal | Karbohydrater: 4,1g | Protein: 7g | Fett: 8g