
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo tzatziki
Lavkarbo tzatziki er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild i smaken og kan brukes som tilbehør til de fleste retter.
Den er god både som dressing til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsaklig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift til cloud bread, som passer fint til dette formålet.
Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, som her er byttet ut med rømme eller creme fraiche, for å få færre karbohydrater i tzatzikien.
Vil du ha oppskrift til lavkarbomiddager finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TZATZIKI
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 agurk
- 300 gram creme fraiche eller rømme
- 1 fedd hvitløk
- 4 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ts sriracha evt. sambal oelek (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Kutt agurken i små biter og legg bitene i en bolle.
- Tilsett creme fraiche og bland godt.
- Finhakk hvitløk og tilsett dette.
- Hell over sitronsaft, salt, pepper og sriracha saus.
- Salaten blir bedre hvis du lar den stå i kjøleskap i minimum 10 minutter, slik at smakene får satt seg.