
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo tzatziki
Lavkarbo tzatziki er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild i smaken og kan brukes som tilbehør til de fleste retter.
Den er god både som dressing til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsaklig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift til ostelapper, som passer fint til dette formålet.
Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, som her er byttet ut med rømme eller creme fraiche, for å få færre karbohydrater i tzatzikien.
Vil du ha oppskrift til lavkarbomiddager finner du det her.

Lavkarbo tzatziki
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 agurk
- 400 g gresk yoghurt
- 1 raspet hvitløksfedd
- 0,5 sitron, saften
- 1 ts tørket dill
- Salt og pepper
- 1 ss olivenolje til topping
Fremgangsmåte
- Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La vannet rennet fra agurken og klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk.
- Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
- Topp med en god olivenolje.