Lavkarbo tzatziki





Lavkarbo tzatziki

Lavkarbo tzatziki er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild i smaken og kan brukes som tilbehør til de fleste retter.

Den er god både som dressing til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsaklig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift til ostelapper, som passer fint til dette formålet.

Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, som her er byttet ut med rømme eller creme fraiche, for å få færre karbohydrater i tzatzikien.

Vil du ha oppskrift til lavkarbomiddager finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo tzatziki

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 91kcal | Karbohydrater: 4.8g | Protein: 9g | Fett: 4g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 400 g gresk yoghurt
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 0,5 sitron, saften
  • 1 ts tørket dill
  • Salt og pepper
  • 1 ss olivenolje til topping

Fremgangsmåte

  • Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La vannet rennet fra agurken og klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk.
  • Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
  • Topp med en god olivenolje.

Kommentar

Tzatziki smaker like godt til fisk som til kjøtt. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search