Lavkarbo tzatziki
Lavkarbo tzatziki passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild og litt syrlig i smaken.
Tzatziki er god både som tilbehør til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsakelig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift på lavkarbo ostelapper, som passer fint til dette formålet.
![Lavkarbo tzatziki](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2020/06/lavkarbo-tzatziki-4-scaled-e1717696535549.jpg)
Lavkarbo tzatziki
Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, og vi har beholdt oppskriften slik den skal være, men tilsatt litt rømme for å få en bedre fettbalanse. Vi har også toppet dessingen med en god extra virgin olivenolje, som gjør det lille ekstra for smaken.
Lavkarbo tzatziki
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/melk-30x30.png)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 agurk
- 300 g gresk yoghurt
- 1 ss seterrømme
- 1 raspet hvitløksfedd
- 0,5 sitron, saften
- 1 ts tørket dill
- Salt og pepper
- 2 ss olivenolje til topping
Fremgangsmåte
- Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La stå i minst 30 minutter og gjerne lengre. Klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
- Bland de øvrige ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk. Smak til med salt og pepper.
- Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
- Topp med en god olivenolje.