Lavkarbo tzatziki

Lavkarbo tzatziki er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild i smaken og kan brukes som tilbehør til de fleste retter. Den er god både som dressing til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsaklig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift til cloud bread, som passer fint til dette formålet.

Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, som her er byttet ut med rømme eller creme fraiche, for å få færre karbohydrater i tzatzikien.

Vil du ha oppskrift til lavkarbomiddager finner du det her.

  • Pers: 4
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1 agurk
  • 1 boks creme fraiche eller rømme
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 4 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss sriracha (chilisaus, kan utelates)
Fremgangsmåte 
  1. Kutt agurken i små biter og legg bitene i en bolle.
  2. Tilsett en boks creme fraiche eller rømmer og bland dette godt.
  3. Finhakk hvitløk og tilsett dette.
  4. Hell over sitronsaft, salt, pepper og sriracha saus. Bland godt.
  5. Salaten blir bedre hvis du lar den stå i kjøleskap i opp til 10 minutter, slik at smakene får satt seg.
  6. Server lavkarbo tzatziki som tilbehør til lavkarbo middag. For eksempel grillmat. Tzatziki smaker også godt til fisk.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search