Lavkarbo tzatziki
Lavkarbo tzatziki passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Den er mild og litt syrlig i smaken.
Tzatziki er god både som tilbehør til middagen eller som en dipp til for eksempel grønnsaker. Det er også godt å dyppe brød i tzatziki, og er hovedsakelig slik retten serveres i Hellas og Tyrkia. Her er oppskrift på lavkarbo ostelapper, som passer fint til dette formålet.

Lavkarbo tzatziki
Tzatziki lages opprinnelig med yoghurt naturell, og vi har beholdt oppskriften slik den skal være, men tilsatt litt rømme for å få en bedre fettbalanse. Vi har også toppet dessingen med en god extra virgin olivenolje, som gjør det lille ekstra for smaken.
Lavkarbo tzatziki
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 agurk
- 300 g gresk yoghurt
- 1 ss seterrømme
- 1 raspet hvitløksfedd
- 0,5 sitron, saften
- 1 ts tørket dill
- Salt og pepper
- 2 ss olivenolje til topping
Fremgangsmåte
- Riv agurken på den groveste delen av rivjernet. Legg i et dørslag og strø over 0,5 ts salt. La stå i minst 30 minutter og gjerne lengre. Klem ut resten av væsken gjennom et rent klede.
- Bland de øvrige ingrediensene godt sammen i en skål før du vender inn avrent agurk. Smak til med salt og pepper.
- Salaten blir bedre dersom du lar den stå i kjøleskap i noen timer før servering.
- Topp med en god olivenolje.