Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RABARBRAGRØT

Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 44kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram rabarbra
  • Vann
  • 0.5 dl finesse bakesukker eller annen søtning
  • 1 ts kanel
  • Fløte til servering (laktosefri om ønskelig)

Fremgangsmåte

  • Kutt rabarbrastilkene i biter og legg bitene i en kjele.
  • Hell over vann. Vannet skal akkurat dekke stilkene. Det er bedre å bruke for lite vann og spe på med mer underveis. Bruker du for mye vann vil grøten bli rennende.
  • Tilsett søtning og kanel.
  • La rabarbraen småputre på medium varme i ca. 30 minutter. Rør om med jevne mellomrom og fyll på med mer vann ved behov.
  • Smak til underveis og tilsett gjerne mer søtning etter smak.

Merknader

Lavkarbo rabarbragrøt smaker godt sammen med fløte eller pisket krem.

Næringsinnhold

Kalorier: 44kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 1g | Fett: 1g