Lavkarbo rabarbragrøt

Lavkarbo rabarbragrøt

Lavkarbo rabarbragrøt er en smaksrik og enkel dessert du garantert vil imponere både deg selv og andre med. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre. Den er derfor best å spise i starten av sesongen.

Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.

Mengden av vann og sukkererstatning i oppskriften vil varier ut i fra syrligheten og fiberinnholdet i rabarbraen. Det er derfor lurt å smake seg frem til en perfekt sødme. Begynn også med lite vann i kjelen, og hell over mer vann dersom grøten blir for tykk.

Det er lettere å gjøre grøten tynnere enn å gjøre den tykkere. Dersom du syntes grøten blir for tynn kan du la den småputre lengre enn anvist i oppskriften, slik at vannet fordamper.

Rabarbragrøt kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bringebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt grøt.

Rabarbragrøten ble servert med fløte. Pisket krem er også veldig godt til grøten. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.

Lavkarbo rabarbragrøt oppskrift

omhelse.no

 • Porsjoner: 4
 • Tid: 30 min
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 6-8 rabarbrastenger (ca. 600 gram)
 • vann
 • 0.5 dl tagatesse (søtning tilsvarende 1 dl sukker)
 • 1 ts kanel
 • Fløte til servering (laktosefri om ønskelig)
Fremgangsmåte 
 1. Kutt rabarbrastilkene i biter og legg dette i en kjele.
 2. Hell over vann. Vannet skal akkurat dekke stilkene, evt ligge litt under. Det er bedre å bruke for lite vann og spe på med mer underveis. Bruker du for mye vann vil grøten bli rennende, bruker du lite vann blir grøten tykkere.
 3. Strø over tagatesse og kanel, bland dette godt inn.
 4. La rabarbraen småputre på medium varme i ca. 30 minutter. Rør om med jevne mellomrom og fyll på med mer vann ved behov.
 5. Smak til underveis og tilsett gjerne mer tagatesse dersom grøten er for syrlig.
 6. Lavkarbo rabarbragrøt smaker godt sammen med fløte eller pisket krem.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search