Lavkarbo boller med mandelmel 2.0 (glutenfritt)
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 boller)
Kalorier: 316kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 4 egg + 1 egg til pensling
- 150 g gresk yoghurt
- 75 g smeltet meierismør
- 125 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 25 g Finesse bakesukker
- 25 g fiberhusk (psyllium)
- 10 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts tørrgjær
- 1 klype salt
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Pisk godt sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen med en slikkepott og la stå i 10 min.
Deigen skal være fuktig, men den kan fint rulles i hendene. Form til boller i hendene og legg på et stekebrett med bakepapir.
Pensle bollene med pisket egg.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til bollene er gyllen. Avkjøl på rist.
Oppbevar i en plastpose i noen dager i kjøleskap eller frys ned for lengre holdbarhet.
Kalorier: 316kcal | Karbohydrater: 2,6g | Protein: 13g | Fett: 27g