Lavkarbo boller med mandelmel

Lavkarbo boller med mandelmel

Så enkelt som dette har det aldri vært å lage boller. Bollene er skikkelig saftig og smaker som boller skal smake.

Bolledeigen er laget av blant annet mandelmel. Bollene har derfor en nøtteaktig smak. Deigen er fuktigere enn vanlig bolledeig, men fremdeles enkel å jobbe med.

Lavkarbo boller syntes vi passet supert med lavkarbo osteglasur og med kokosmasse på toppen. Bollene lagres best i en plastpose, uten glasur. Så vent gjerne med å pynte bollene med glasur, til de skal spises.

Her har du en perfekt lavkarbo bolleoppskrift til fastelavnsboller. Oppskriften er også glutenfri.

Ønsker du oppskrift til lavkarbo kanelboller/skillingsboller finner du det her.

Lavkarbo boller

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BOLLER MED MANDELMEL

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 1 batch (1 batch = 8 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 283kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 9g | Fett: 24g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Boller

  • 50 gram meierismør
  • 2 egg
  • 2 ss kesam original
  • 2 ss Philadelphia ost
  • 200 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 2 ss pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1,5 ts kardemomme

Glasur

  • 5 ss philadelphia ost
  • 3 ts finesse bakesukker eller annen søtning
  • 25 gram eggehvite
  • 1 klype økologisk vaniljepulver ikke vaniljesukker
  • Kokosmasse

FREMGANGSMÅTE

Boller

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Smelt smør.
  • Visp sammen egg, kesam, Philadelphia ost og smør i en bakebolle.
  • Tilsett alt det tørre og bland godt med håndmikser eller kjøkkenmaskin med eltetupp.
  • Deigen skal være fuktigere enn en vanlig deig med hvetemel. Men den skal være så fast at du klarer å rulle boller i hendene dine. La deigen svelle i 5-7 minutter.
  • Rull bollene i hendene og legg de på et bakebrett med bakepapir. De hever til ca. 1/3 størrelse i ovnen, så plasser de med litt mellomrom.
  • Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter, avhengig av hvor stor du lager bollene.

Glasur

  • Skill eggehviten og plommen.
  • Bland alle ingrediensene i en skål. Begynn med 1 ts eggehvite og bland godt. Tilsett flere ts for ønsket konsistens.
  • Når du får en fin konsistens på glasuren kan du helle den i en sprøytepose eller brødpose og klippe av tuppen på posen og sprøyte glasuren over bollene.
  • Dryss over kokosmasse til slutt.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search