Gå tilbake
+ porsjoner
Kyllingnuggets

Lavkarbo kyllingnuggets

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 650kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 ss lys eddik
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1 egg
  • 2 ss fløte
  • 40 gram baconsvor knust i blender
  • 40 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
  • Del kyllingfileten på langs før du kutter den i biter på tvers. Prøv å få kyllingbitene i lik tykkelse, slik at de blir ferdig samtidig.
  • Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingbitene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da laken bryter fibrene i kjøttet.
  • Pisk sammen egg og fløte i en bolle.
  • Bland sammen baconsvor, mandelmel, paprikapulver, kajennepepper, spisskummen, karri og salt i en skål.
  • Finn frem et stekebrett med bakepapir.
  • Bruk en stekepinsett eller en gaffel til å dyppe kyllingbitene, en etter en, først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen.
  • Gjør dette med alle kyllingbitene og legg de med litt mellomrom på stekebrettet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Ta ut én kyllingnuggets og skjær over den, for å sjekke om den er gjennomstekt.

Merknader

Prøv gjerne kylling nuggets med hjemmelaget lavkarbo ketchup, som du finner oppskrift til her

Næringsinnhold

Kalorier: 650kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 86g | Fett: 32g