Lavkarbo kyllingnuggets

Ja takk, meld meg på (gratis)

Kyllingnuggets med spennende krydder!

Lavkarbo kyllingnuggets er veldig enkelt å lage også smaker det mye bedre enn kyllingnuggets fra butikk. Denne oppskriften er også glutenfri.

Du kan enten steke kyllingnuggets i en stekepanne med rikelig smør, eller i ovnen. Dersom du steker de i stekepannen anbefales det at du ikke fyller stekepannen, men heller steker litt om gangen.

Lavkarbo kyllingnuggets smaker veldig godt sammen med en enkel salat og en god dipp. For eksempel remulade, salsa, hvitløksdressing, ketchup eller en annen dipp du liker.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Kyllingnuggets
Lavkarbo kyllingnuggets servert med salat og hvitløksdressing!
Kyllingnuggets

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLINGNUGGETS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hour
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 650kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 86g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 ss lys eddik
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1 egg
  • 2 ss fløte
  • 40 gram baconsvor knust i blender
  • 40 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
  • Del kyllingfileten på langs før du kutter den i biter på tvers. Prøv å få kyllingbitene i lik tykkelse, slik at de blir ferdig samtidig.
  • Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingbitene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da laken bryter fibrene i kjøttet.
  • Pisk sammen egg og fløte i en bolle.
  • Bland sammen baconsvor, mandelmel, paprikapulver, kajennepepper, spisskummen, karri og salt i en skål.
  • Finn frem et stekebrett med bakepapir.
  • Bruk en stekepinsett eller en gaffel til å dyppe kyllingbitene, en etter en, først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen.
  • Gjør dette med alle kyllingbitene og legg de med litt mellomrom på stekebrettet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Ta ut én kyllingnuggets og skjær over den, for å sjekke om den er gjennomstekt.

Kommentar

Prøv gjerne kylling nuggets med hjemmelaget lavkarbo ketchup, som du finner oppskrift til her


Anbefalt

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search