Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo ostekake i glass

Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 10 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 782kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Ostekrem

  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 gram kremost naturell
  • 2 ss finesse bakesukker
  • 4 ss sitronsaft
  • 150 gram fryste bringebær (eller andre bær)

Fremgangsmåte

  • Grovhakk valnøtter og mandler med en kniv.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hakkede valnøtter og mandler, mandelmel, søtning og salt. Rør sammen til en grov og klebrig masse.
  • Fyll serveringsglass eller skåler med nøttemassen.
  • Pisk kremfløte, kremost, søtning og sitronsaft til krem.
  • Hell kremen over nøtteblandingen.
  • Kok opp bringebærene før du lager en jevn saus ved hjelp av en blender eller stavmikser. Smak til med søtning før du heller sausen over desserten. Avkjøl sausen først dersom du ønsker kald saus.
  • Pynt gjerne desserten med sitronmelisse og hele bringebær. 

Næringsinnhold

Kalorier: 782kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 12g | Fett: 74g