Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 506kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 35 g meierismør
  • 25 g Sukrin gold
  • 1 klype salt

Ostekrem

  • 2,5 dl kremfløte
  • 125 g Philadelphia ost
  • 40 g Sukrin gold
  • 0,25 ts vaniljepulver

Bringebærsaus

  • 175 g frosne bringebær
  • 40 g Sukrin gold

Fremgangsmåte

Bunn

  • Rist mandelmelet i en tørr stekepanne på medium temperatur i 2-3 minutter. Dette gir en dypere smak. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
  • Rør inn de øvrige ingrediensene og fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
  • Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager kremen, slik at bunnen får satt seg.

Ostekrem

  • Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle. Pisk blandingen til den blir fast og luftig. Smak til med mer søtning etter ønske.
  • Fordel kremen over nøttebunnen i glassene.

Bringebærsaus

  • Varm bringebærene i en liten kjele opp til kokepunktet. Mos bærene med en stavmikser eller i en foodprosessor. Hell sausen gjennom en sikt og bruk en spiseskje til å presse mest mulig av sausen gjennom.
  • Smak til med søtning for ønsket sødme.
  • Avkjøl sausen dersom den er for varm.
  • Fordel bringebærsausen over desserten.
  • Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg ytterligere.

Merknader

Du kan erstatte bringebærene med andre bær, som blåbær eller jordbær, for å variere smaken på sausen.

Næringsinnhold

Kalorier: 506kcal | Karbohydrater: 5,5g | Protein: 8g | Fett: 49g