Lavkarbo ostekake i glass

Lavkarbo ostekake i glass, en av våre mest populære desserter!

Lavkarbo ostekake i glass, med bringebærsmak, lages på bare noen få minutter. Ostekake uten tilsatt sukker smaker like godt som ostekake med masse sukker, og en sukkerspiser vil aldri gjette at denne desserten er laget uten tilsatt sukker.

Bringebær, jordbær og blåbær er bær som fint inngår i et lavkarbo kosthold, da bær inneholder få karbohydrater. Bringebær har så lite som 3.2 gram karbohydrater per 100 gram.

Ostekake er en kake man forbinder med flere timers ventetid før den er klar. Denne sukkerfrie ostekaken er spiseklar med en gang du har dandert den ferdig i glasset, og er du rask gjør du den klar på bare fem minutter.

Lavkarbo ostekake i glass

Den er også glutenfri og super enkel å lage. Dette er en sukkerfri ostekake du kommer til å imponere gjestene dine med.

Ønsker du tips til flere sukkerfrie kaker og lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo ostekake i glass

Lavkarbo ostekake i glass med bringebærsaus

5 fra 4 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 10 min.
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 782kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 12g | Fett: 74g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

Ostekrem

  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 gram kremost naturell
  • 2 ss finesse bakesukker
  • 4 ss sitronsaft
  • 150 gram fryste bringebær (eller andre bær)

FREMGANGSMÅTE

  • Grovhakk valnøtter og mandler med en kniv.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hakkede valnøtter og mandler, mandelmel, søtning og salt. Rør sammen til en grov og klebrig masse.
  • Fyll serveringsglass eller skåler med nøttemassen.
  • Pisk kremfløte, kremost, søtning og sitronsaft til krem.
  • Hell kremen over nøtteblandingen.
  • Kok opp bringebærene før du lager en jevn saus ved hjelp av en blender eller stavmikser. Smak til med søtning før du heller sausen over desserten. Avkjøl sausen først dersom du ønsker kald saus.
  • Pynt gjerne desserten med sitronmelisse og hele bringebær. 
Recommended Posts
Kommentarer
  • Svanhild Halmø-Jenssen
    Svar

    5 stars
    Mye nydelig mat 😋🤩

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search