Lavkarbo ostekake i glass

Lavkarbo ostekake i glass, med bringebærsmak, lages på bare noen få minutter. Sukkerfri ostekake smaker like godt som en ostekake med masse sukker. Du kan fint bruke andre bær, dersom du ønsker det. Bringebær, jordbær og blåbær er bær som fint inngår i ett lavkarbo kosthold, da bær inneholder få karbohydrater. Bringebær har bare 3.2 gram karbohydrater per 100 gram.

Ostekake er gjerne en kake man forbinder med noen timers ventetid før den er klar. Men denne sukkerfrie ostekaken er spiseklar med en gang du har dandert den ferdig i glasset. Den er også glutenfri og super enkel å lage. Dette er en sukkerfri ostekake du kommer til å imponere gjestene dine med.

Ønsker du tips til flere sukkerfrie kaker og lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

  • Glass:  2
  • Tid: 7 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 neve valnøtter, grovhakket
  • 1 neve mandler, grovhakket
  • 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss tagatesse (tilsvarende 4 ss sukker)
Ingredienser ostekrem
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss tagatesse (tilsvarende 4 ss sukker)
  • 100 gram philadelphiaost
  • 4 ss sitronsaft
  • 150-200 gram bringebær (eller andre bær)
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i en panne og tilsett hakket valnøtter og mandler, mandelmel, salt og tagatesse. Rør dette rundt til en grov og klebrig masse.
  2. Fyll to glass eller skåler med nøttemassen.
  3. Pisk kremfløte og tagatesse til krem. Tilsett philadelphiaost og sitron, rett før kremen er stivpisket og rør dette godt inn.
  4. Hell kremen over i glassene/skålene.
  5. Kjør bringebær, eller andre valgte bær, i en blender, til du får en flytende saus. Hell dette over kremen.
  6. Pynt gjerne lavkarbo ostekake i glass, med sitronmelisse og hele bringebær. Sukkerfri ostekake kan serveres til alle som er glad i kake.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search