OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZASAUS
Allergener: Melk, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 3 pizza (avhengig av størrelse)
Kalorier: 98kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 2 ss meierismør evt. olje for melkefritt alternativ
- 400 gram hermetiske tomater
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 0.5 løk finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss soyasaus
- 1 ts paprikapulver
- 1 krm kajennepepper mengde etter ønsket styrkegrad
- 5 til 8 basilikumblader evt. 1 ts tørket basilikum
- 1 ts Finesse bakesukker eller annen søtning
- Salt og pepper
Smelt smør i en kjele, tilsett løk og fres den i ti minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og fres i ytterligere et par minutter.
Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
Kok opp og la småputre i minimum 20 minutter. Jo lengre den koker, desto mer smaksrik blir den. Væsken fordamper underveis, slik at sausen tykner.
Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
Smak til med evt. mer søtning, salt og pepper.
Kalorier: 98kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 2g | Fett: 6g