Lavkarbo pizzasaus





Lavkarbo pizzasaus, uten tilsatt sukker!

Lavkarbo pizzasaus lager du enkelt selv. Pizzasausen blir skikkelig smaksrik og med denne oppskriften har du saus til ca. to store pizza. Sausen kan fryses og tas opp når den skal brukes. Et tips er å fyse den i porsjonspakker i enten brødposer eller lynlåsposer, da dette tar liten plass i frysen.

Pizzasausen brukes for eksempel til fathead pizza, som du finner oppskrift til her. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.

Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av. Ønsker du en pizza med tynn bunn, finner du oppskrift til pizza Margherita her.

Sjekk også ut vår populære lavkarbo BigOne Classic pizza! Du finner oppskriften her.

Vi har flere andre spennende pizzabunner og har samlet alle våre pizzaoppskrifter på en samleside, som du finner her.

Siste oppskrifter

   

Hjemmelaget ketchup

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZASAUS

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 3 pizza (avhengig av størrelse)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 98kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 2g | Fett: 6g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør evt. olje for melkefritt alternativ
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 løk finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper mengde etter ønsket styrkegrad
  • 5 til 8 basilikumblader evt. 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts finesse bakesukker eller annen søtning
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en kjele, tilsett løk og fres den i ti minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og fres i ytterligere et par minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
  • Kok opp og la småputre i minimum 20 minutter. Jo lengre den koker, desto mer smaksrik blir den. Væsken fordamper underveis, slik at sausen tykner.
  • Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
  • Smak til med evt. mer søtning, salt og pepper.

Kommentarer
  • Doris Riple
    Svar

    5 stjerner
    Beste pizzasaus eg har smakt! Eg hadde i ein terning kyllingbuljong og ei selleristang óg.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search