Lavkarbo pizzasaus

Lavkarbo pizzasaus lager du enkelt selv. Pizzasausen blir skikkelig smaksrik og med denne oppskriften har du saus til ca. fire store pizza. Sausen kan fryses og tas opp når den skal brukes. Ett tips er å fyse den i porsjonspakker i enten brødposer eller lynlåsposer, da dette tar liten plass i frysen.

Pizzasausen brukes for eksempel til fathead pizza. Som du finner oppskrift til her. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.

Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av. Ønsker du en pizza med tynn bunn, finner du oppskrift til pizza Margherita her.

  • Antall pizza: 4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 2 ss smør
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 halv løk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 5-8 basilikumblader (evt. 1 ts tørket basilikum)
  • 1 ss tagatesse (tilsvarende 2 ss sukker, kan utelates)
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte
  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett løken og fres den i ti minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré. Fres i ett par minutter.
  3. Tilsett rødvinseddik, soyasaus og en boks med hermetiske tomater. Rør godt.
  4. Tilsett hakket basilikum. Tilsett tagatesse, salt og pepper. Smak til underveis.
  5. La pizzasausen småputre i minimum 20 minutter. Jo lengre den koker, desto mer smakfull blir den. Væsken damper underveis, slik at sausen tykner.
  6. Bruk en stavmikser og kjør gjennom sausen for å få en jevn og fin røre.
  7. Spre sausen over pizzadeigen. Ett tips er å fryse resten av sausen, da denne oppskriften gir deg saus til ca. 4 fathead pizza.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search