0,25tsvaniljepulvereller noen dråper vaniljeessens
Sjokoladekrem
125gromtemperert meierismør
100gromtemperert kremost
30gFinesse bakesukker
4tskakaopulver
Fremgangsmåte
Bunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
Stek i ca. 20 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
Avkjøl bunnen i formen.
Gul krem
Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.
Sjokoladekrem
Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen i en bolle og pisk til krem ved hjelp av miksmaster.
Sett sammen kaken
Smør bunnen først med sjokoladekrem, deretter gul krem. Du kan bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.