Lavkarbo dobbel suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er helt fantastisk at det er mulig å lage en så nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Vi har jobbet med å lage en god balanse mellom sukrin melis og tagatesse i denne kaken. Sukrin melis har ingen påvirkning på blodsukkeret, mens tagatesse kan gi en ørliten påvirkning, for noen. Bruker man for mye sukrin melis kan dette gi en dårlig ettersmak i bakst.

For å gi en så lav påvirkning på blodsukkeret som mulig, samtidig som man ønsker å bevare smaken, inneholder derfor denne kaken både sukrin melis og tagatesse. Dette betyr ikke at du trenger to ulike søtningsstoff for å bake kaken. Du kan bruke bare tagatesse eller bare sukrin melis, dersom du liker det. Sukrin melis anbefales fremfor sukrin, da det er tilsatt litt stevia som demper den metalliske ettersmaken man kan få av sukrin.

Ønsker du å bruker bare sukrin melis i denne kaken, tilsetter du totalt 140 gram i bunnen, 80 gram i den gule kremen og 4 ss i sjokoladekremen.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det særlig viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen med i den siste klekkingen.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

  • Antall: 10-12
  • Tid: 120 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 6 eggehviter
  • 50 gram sukrin melis
  • 50 gram tagatesse
  • 200 gram malte mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 60 gram smeltet smør
Ingredienser gul krem
  • 6 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 30 gram sukrin melis
  • 30 gram tagatesse
  • 1/4 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker, kan utelates)
  • 1/2 ts revet sitronskall (kan utelates)
  • 150 gram smør
Ingredienser sjokoladekrem
  • 100 gram romtemperert smør
  • 60 gram kremost
  • 2 ss sukrin melis
  • 1 ss tagatesse
  • 3 toppede ts kakaopulver
  • 1/4 ts frysetørret kaffepulver (kan utelates)
Fremgangsmåte bunn 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 160 grader.
  2. Pisk eggehvitene sammen med sukrin melis og tagatesse, til en stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplommen, da vil den ikke bli stiv.
  3. Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver.
  4. Smelt smør og vend dette inn i kakerøren.
  5. Smør en 24 cm diameter kakeform og hell over kakerøren.
  6. Stekes på nederste rille i 30 minutter. Sjekk underveis.
  7. Bunnen må avkjøles før kremen taes på.
Fremgangsmåte gul krem 
  1. Finn frem en kjele og tilsett eggeplommen, kremfløten, tagatesse, sukrin, vaniljepulver og sitronskall.
  2. Varm dette opp på svak varme. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Det er derfor viktig å bruke god tid på denne prosessen. ‘
  3. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 15 minutter.
  4. Røren vil være noe flytende selv etter 15 minutter. Tilsett romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt.
Fremgangsmåte sjokoladekrem 
  1. Pisk romtemperert smør ved hjelp av en miksmaster frem til det blir luftig. Dette tar et par minutter.
  2. Tilsett kremost og pisk videre, slik at dette blandes godt.
  3. Tilsett melis, tagatesse, kakaopulver og frysetørret kaffepulver. Pisk dette godt slik at du får en fløyelsmyk krem.

Sett sammen dobbel suksessterte ved å smøre bunnen med sjokoladekrem, før du fyller toppen med gul krem. Dersom du ønsker en fluffy gul krem, kan du piske kremen med en miksmaster, før du smører den på kaken. Du kan også bruke en sprøytepose og sprøyte kremen på i rosetter, dersom du ønsker det.

Du har nå en nydelig glutenfri og sukkerfri kake som egner seg utmerket for alle som elsker kake. Men spesielt for de som holder seg unna sukker og gluten.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search