Lavkarbo dobbel suksessterte – Med ny og bedre bunn

Superpopulær lavkarbo dobbel suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er en nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen med i den siste klekkingen.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Lavkarbo kaker suksessterte

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO DOBBEL SUKSESSTERTE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm diameter

INGREDIENSER

Bunn

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 80 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0,25 ts vaniljepulver ikke vaniljesukker, kan utelates
  • 150 gram meierismør

Sjokoladekrem

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 70 gram kremost
  • 3 ss finesse bakesukker eller annen søtning
  • 3 ts kakaopulver toppede
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvitene sammen med søtning, til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da vil den ikke bli stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver.
  • Smør kakeformen og hell over kakerøren.
  • Stekes i 15-17 minutter på midterste rille i ovnen . Sjekk underveis.
  • Bunnen må avkjøles før kremen tas på.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, kremfløte, og søtning på svak varme i en kjele. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Bruk god tid på denne prosessen.
  • Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Sjokoladekrem

  • Pisk romtemperert smør ved hjelp av miksmaster frem til smøret blir luftig.
  • Tilsett kremost og pisk videre.
  • Tilsett søtning, kakaopulver og frysetørret kaffepulver. Pisk godt slik at du får en fløyelsmyk krem.

Sett sammen kaken

  • Sett sammen dobbel suksessterte ved å smøre bunnen med sjokoladekrem, før du fyller toppen med gul krem. Dersom du ønsker en fluffy gul krem, kan du piske kremen med miksmaster, før du smører den på kaken. Du kan også bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Anonym
    Svar

    HerreMinGud for en fantastisk kake, tusen takk for oppskrift.

    • omhelse.no
      Svar

      Tusen takk for tilbakemeldingen. Utrolig kjekt at den falt i smak!

  • Trine Cecilie Koppang
    Svar

    Kan man bruke sukrin +, gold eller melis i oppskriften istedefor bakesukkeret? Hvis js, hvilken mengde ?

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search