Lavkarbo dobbel suksessterte – Med ny og bedre bunn

Superpopulær lavkarbo dobbel suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er en nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen i bollen når det siste egget knekkes.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Lavkarbo kaker suksessterte

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO DOBBEL SUKSESSTERTE

4 from 1 vote
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm diameter

INGREDIENSER

Bunn

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0,25 ts vaniljepulver ikke vaniljesukker, kan utelates
  • 150 gram meierismør

Sjokoladekrem

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 70 gram kremost
  • 30 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 3 ts kakaopulver toppede
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvitene sammen med søtning, til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da vil den ikke bli stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver.
  • Smør kakeformen og hell over kakerøren.
  • Stekes i 15-17 minutter på midterste rille i ovnen . Sjekk underveis.
  • Bunnen må avkjøles før kremen tas på.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, kremfløte, og søtning på svak varme i en kjele. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Bruk god tid på denne prosessen.
  • Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Sjokoladekrem

  • Pisk romtemperert smør ved hjelp av miksmaster frem til smøret blir luftig.
  • Tilsett kremost og pisk videre.
  • Tilsett søtning, kakaopulver og frysetørret kaffepulver. Pisk godt slik at du får en fløyelsmyk krem.

Sett sammen kaken

  • Sett sammen dobbel suksessterte ved å smøre bunnen med sjokoladekrem, før du fyller toppen med gul krem. Dersom du ønsker en fluffy gul krem, kan du piske kremen med miksmaster, før du smører den på kaken. Du kan også bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Tove-Karin Hjellestad
    Svar

    4 stars
    Hei, jeg brukte sukrinmelis og sirup gold i bunnen. Synes den ble veldig god, men savnet seigheten i bunnen. Har du noen tips?

    • omhelse.no
      Svar

      Hmm den blir ganske seig når jeg lager den, men du kan prøve med f.eks 1/2 ts xanthan gum i oppskriften. Se om det hjelper. Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det går.

  • Toril Sundby
    Svar

    Denne smakte skikkelig godt😍 men jeg fikk ikke den gule kremen til å stivne, så det ble gul saus istedetfor krem. Jeg varmet den på svak varme, men skal den koke?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Toril. Så bra den smakte. Den skal varmes på svak varme i minst 20 minutter, rett under kokepunktet. Dersom den blir flytende kan den piskes stiv etter at smøret er tatt i og sausen er kjølnet. Håper det hjelper til neste gang 😊👍

  • Anonym
    Svar

    HerreMinGud for en fantastisk kake, tusen takk for oppskrift.

    • omhelse.no
      Svar

      Tusen takk for tilbakemeldingen. Utrolig kjekt at den falt i smak!

  • Trine Cecilie Koppang
    Svar

    Kan man bruke sukrin +, gold eller melis i oppskriften istedefor bakesukkeret? Hvis js, hvilken mengde ?

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search