Lavkarbo dobbel suksessterte

Superpopulær lavkarbo dobbel suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er helt fantastisk at det er mulig å lage en så nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen med i den siste klekkingen.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Lavkarbo kaker suksessterte

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO DOBBEL SUKSESSTERTE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 kake

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 80 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0,5 ts sitronskall revet, kan utelates
  • 0,25 ts vaniljepulver ikke vaniljesukker, kan utelates
  • 150 gram meierismør

Sjokoladekrem

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 70 gram kremost
  • 3 ss finesse bakesukker eller annen søtning
  • 3 ts kakaopulver toppede
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 160 grader.
  • Pisk eggehvitene sammen med søtning, til en stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplommen, da vil den ikke bli stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver.
  • Smelt smør og vend dette inn i kakerøren.
  • Smør en 24 cm diameter kakeform og hell over kakerøren.
  • Stekes på nederste rille i 25 minutter. Sjekk underveis.
  • Bunnen må avkjøles før kremen taes på.

Gul krem

  • Finn frem en kjele og tilsett eggeplomme, kremfløte, søtning og sitronskall.
  • Varm dette opp på svak varme. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Det er derfor viktig å bruke god tid på denne prosessen. ‘
  • Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Sjokoladekrem

  • Pisk romtemperert smør ved hjelp av en miksmaster frem til det blir luftig.
  • Tilsett kremost og pisk videre, slik at dette blandes godt.
  • Tilsett søtning, kakaopulver og frysetørret kaffepulver. Pisk dette godt slik at du får en fløyelsmyk krem.

Sett sammen kaken

  • Sett sammen dobbel suksessterte ved å smøre bunnen med sjokoladekrem, før du fyller toppen med gul krem. Dersom du ønsker en fluffy gul krem, kan du piske kremen med en miksmaster, før du smører den på kaken. Du kan også bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.
Recommended Posts

Leave a Comment

Anmeldelse av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search